Guide Portal Guide 22

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation


Denne guide vil prøve at give dig en fornemmelse af, hvad der er vigtigt når du bygger en by. Jeg vil starte med at forklare hvorfor man prioterer nogle bygninger og hvordan prioteter kan varriere i forskellige situationer.

Landsbyer

Conquered.jpg

Når du starter en ny by, så få dine landsbyer så hurtigt, som det er muligt. Hvis du er en meget aktiv spiller ( der tømmer sin landsbyer hvert 5. minut i mindst 3 timer om dagen). så vil de være din hovedindkomst af ressourcer. Det er nemt at få de første 6 af de 8 landsbyer. De bliver sværere at overtage, hver gang du har overtaget en af dem. For at tage de første 4 landsbyer så få dig nogle slyngekastere. De vil let vinde over det der forsvarer landsbyen. Der vil være 60 Sværdkæmpere der forsvarer den 5. landsby, så byg nogle hoplitter for også at få den 5. landsby . den 6. landsby kan overtages med 60 slyngekastere (Selvom, hvis du har ryttere, så vil de være det optimale valg. Du skal bruge så få som 15), men du har brug for mindst 150 slyngekastere for at overtage den 7. landsby. Du skal altid vælge at overtage de landsbyer med højeste niveau først. Andre spillere på øen har separate landsbyer (Hvilket beyder at de ha kan have alle 8. landsbyer, selvom du også gør), så hvad du gør med dine landsbyer har ingen effekt på de andre spillere på din ø, med mindre du udvider en landsby (Så vil andre spillere ffå gavn af det da niveauet på landsbyerne er det samme for alle spillere på øen).


Mens du er online kan du hente ressourcer i dine landsbyer . Til at starte med vil du have 4 valgmuligheder for at hente ressourcer, men når du forsker Diplomati, så får du 8 valgmuligheder:


Eightoptions.png


Det næste eksempel her kommer fra en landsby der er på niveau 5 (billedet herover viser en niveau 6 landsby). Hver gang du har overskydende ressourcer, så ville det være klogt at bruge dem til at udvidde dine landsbyer, da det vil give dig flere ressourcer i det lange løb. Hvis du henter 36 af hver ressource, så skal du vente i 5 minutter før du kan hente fra den landsby igen, men hvis du henter 555 af hver ressource så skal du vente 480 minutter (8 timer). En vigtig ting at notere sig er at jo lavere mulighed du vælger, jo flere ressourcer får du pr. minut. Dette gør en stor forskel. Her, hvis jeg vælger at få 36 af hver ressource, så får jeg 7,2 af hver ressource i minuttet. Men hvis jeg vælger at jeg vil have 555 af hver ressource, så får jeg kun 1,15 af hver ressource pr. minut. Så systemet giver en stor fordel til spillere der bruger meget tid på at indhente ressourcer i deres landsbyer. Så hvis du har mulighed for at være online noget tid og hente ressourcer hvert 5. minut, så vil du tjene mange flere ressourcer end hvis du kun henter hver 8. time. Men når du går i seng, så er den bedste mulighed at vælge 8 timer, da du jo ikke kan hente ressourcer når du sover.
Herunder er en illustration af de forskellen i ressourcer med de forskellige nedkølings tider, over 24 timer (med en niveau 5 landsby brugt som eksempel):

Nedkølingstid Antal ressourcer/landsby
5. minutter 10,368 af hver ressource/landsby
10. minutter 8,640 af hver ressource/landsby
20. minutter 5,616 af hver ressource/landsby
40. minutter 4,716 af hver ressource/landsby
90.minutter 2,720 af hver ressource/landsby
180. minutter 2,264 af hver ressource/landsby
240 minutter 1,998 af hver ressource/landsby
480 minutter 1,665 af hver ressource/landsby


Der er også mulighed for at du kan plyndre din landsby, dette vil give dig dobbelt op på ressourcer, men reducere humøret i landsbyen. Vær forsigtig; når humøret i din landsby falder under 80% (64% hvis du har forsket Diplomati), så vil beboerne i landsbyen gøre oprør, hvis du prøver at hente ressourcer igen, før humøret er oppe. Hvis det sker så mister du din landsby og skal generobre den. Dog når jeg får i seng, så plyndre jeg mine landsbyer så humøret falder med 96%, dette betyder ikke jeg mister min landsby. Det betyder at humøret i landsbyen vil være på 4% og landsbyen ikke skal bruges til at plyndre ressourcer, før humøret er på et sikkert niveau igen (men indhente ressourcer på almindelig vis er stadigvæk okay). Generelt så plyndre jeg ikke landsbyer så humøret falder under 80%, fordi det vil gøre at jeg ikke kan handle med landsbyen. Hvis du plyndre, så bør du vælge at plyndre hvert 20. minut, når det er muligt, fordi den har en højere ratio af ressourcer pr. humør procent. Dette betyder at hvis du ikke har meget tid til at plyndre, så kan du lige så godt bruge 20 minutter muligheden. Hvis du bruger 5 minutter muligheden så får du en smule mindre ressurcer pr. humør procent, men du kan til gengæld indhente ressourcer på normal vis, hurtigere.
En god grund til at have dit marked i niveau 5, tidligt i spillet, er at du kan handle med dine landsbyer til en ret god ratio.Det maximale du kan handle med en landsby pr gang er 2000 ressourcer. Dog så starter ratio altid på 1:1.25, hvilket vil sige at for 2000 ressourcer, så får du 2500 igen. Når du har handlet med en landsby så falder ratio og du vil være nød til at vente lidt indtil du kan handle til den bedste ratio igen. Hver landsby kan kun lave en specifik handel - træ for sten, for eksempel. Men hvis du vil, så kan du planlægge og balancere dine ressourcer ved at handle med landsbyer, dette er den nemme måde at få ressourcer. Hvis du har 6 landsbyer behøver du kun handle med hver landsby én gang for at tjene i alt 3000 ressourcer.

Bygnings niveau

Hvis du bygger alle dine bygninger i maximalt niveau så vil du bruge 1132 af din maximale befolkning på 3500. Jo mindre fri befolkning, jo mindre en offensiv eller defensiv hær vil du have. Siden spillet altid giver fordel til højeste nummer, så er det en god ide ikke at spilde noget befolkning unødvendigt og derved få en hær der er så stor, som muligt. Hvis du holder dig til de mest nødvendige niveauer på dine bygninger, så vil de bruge omkring 900 befolkning. Der er enkelte bygninger, som du måske ikke vil bygge i max niveau:

Kaserne

Barracks3.png
 • Maximalt niveau: 30
 • Anbefalet niveau: 10 (defensive byer: 5)
 • Grund: Spillere der angriber ofte vil måske gerne have kasernen i niveau 30, men ellers er det virkelig ikke nødvendigt. Forskellen mellem niveau 1 og 30 er ikke mere end 30% forbedring af rekutteringstiden. kaserne niveau 15 er krævet for at bygge stridsvogne, niveau 10 for ryttere, men defensive byer har ikke brug for nogen af de to så der kan man nemt holde sig til kaserne niveau 5.

Havn

 • Maximalt niveau: 30
  Harbour Stage3.jpg
 • Anbefalet niveau 5 (Erobrings byer: 20)
 • Grund: Hvis du har havne byer, så er det nødvendigt at bygge en havn op til niveau 30 for hurtigere at genopbygge enheder, hvis du har flere større byer og ikke løber tør for ressourcer til at bygge enheder. ellers er det virkelig ikke nødvendigt at bygge havnen over niveau 5, hvilket er det niveau der er påkrævet for at du kan bygge term. Dog skal du bruge havn i niveau 20 for at bygge koloniskib. Nogen vil gerne være i stand til at gøre det i alle deres byer, mens andre kan nødes med få strategisk placerede byer.

Tempel

Temple 25.png
 • Maximalt niveau: 25
 • Anbefalet niveau: 15
 • Grund: På niveau 15 giver templet 7,8 Gunst pr. time. Hvis du bygger op til niveau 25, så får du 10 gunst pr. time. Dette retfærdiggør ikke rigtig brugen af 50 ekstra befolkning, specielt når du har flere byer, hvor gunst produktionen er mindre effektiv når der er flere der tilbeder samme Gud

Markedsplads

Market1.png

 • Maximalt niveau: 30
 • Anbefalet niveau: 10
 • Grund: Du har kun brug for en markedsplads på niveau 10 for at kunne handle med andre byer/øer. markedsplads på niveau 30 giver mere flexibilitet når du har mange byer der er fyldt med ressourcer, men generelt er det ikke nødvendigt. ofte vil en markedsplads over niveau 10 ikke være nødvendigt.

Vigtige bygninger

Havn

Så snart du bygger en havn, så får du fordelen i at have den Fønikiske handlende på besøg i din by. Han besøger en by 24 timer efter han sejler fra sidste by han besøgte (det er en god ide at sende den Fønikiske handlende ud af byen, så snart du har gjort brug af hans tilbud), men hold i tankerne at hvis du har mere end én by, så er det næppe en fordel at få den Fønikiske handlende til at besøge den nye by, siden han skifter mellem byerne. Grunden til at den Fønikiske handlende giver en god fordel, er at han bytter ressourcer i en ratio af 1:1,50, hvilket betyder at, bortset fra den flexibilitet, som at handle ressourcer kan give dig, så tjener du 50% på den ressource, som du handler. Hver gang den Fønikiske handlende kommer, så "kræver" han forskellige ressourcer. Hvor meget du kan handle afhænger af niveauet på din havn. Her er et par eksempler:

Niveau Ressourcer
havn niveau 1 Handle 800 ressourcer
havn niveau 5 Handle 1334 ressourcer
havn niveau 10 Handle 2000 ressourcer
havn niveau 20 Handle 3334 ressourcer

Så selvom du kun har havnen i niveau 1, hvilket er rimelig billigt, så kan du handle ressoourcer. Endnu en fordel ved den Fønikiske handlende er at han tilbyder tropper. Disse tropper vil koste 50% mere end de ville gøre i din kaserne og kan kun købes med sølv. Fordelen er at du kan få tropper du ellers ville have været nød til at forske for at kunne få og du får dem med det samme. Så hvis du vil have nogle enheder til et hurtigt angreb eller du har brug for katapulter uden at have lyst til at forske det , så kan du få dem hos den Fønikiske handlende. For forsvar er det også en fordel ikke at skulle vente på enheder fra kasernen

En anden grund til at det er vigtigt at få havnen tidligt, er at den giver dig mulighed for at bygge skibe. din havn skal kun være på niveau 1 for at du kan bygge næsten alle typer skibe, med undtagelse af koloniskib. Du kan, uden forskning, bygge transportbåde til at sende enheder ud som angreb eller forsvar, hvor din alliance nu måtte have brug for det.

Markedsplads

Grunden til det er vigtigt at få markedspladsen tidligt er fordi den tilbyder en ekstra indkomst. landsbyer , som du har erobreret, tilbyder en handels ratio på 1:1.25, hvilket betyder at du tjener 25% af hvad du handler, hver gang. en landsby kan maximalt handle 2000 ressourcer ad gangen og så snart du har handlet tager det omkring 24 timer før du kan handle til den bedste ratio igen, efter første handel vil ratio være 1:0.50, men denne vil langsom øges igen som tiden går. Hvis du har erobreret alle 8 landsbyer på øen, så kan du tjene 4000 ekstra ressourcer om dagen, igennem handel. Ydermere er handel med landsbyerne en god måde at balancere dine ressourcer, hvis du har en overflåd af en ressource fremfor en anden. Hvis landsbyerne ikke kan hjælpe dig, så er der mulighed for at handle med andre spillere igennem markedspladsen .

Tempel

Selvom du kun har én by og ikke ser nogen speciel grund til at have en Gud endnu, så skulle du stadigvæk bygge dig et tempel så tidligt det er muligt. De første par niveauer af templet er meget billige i forhold til at det forsyner en stor del gunst med en lille udgift. På højere niveauer er fordelen i forhold til omkostningerne meget lavere. Selvom du måske ikke har brug for at bruge en masse magi mod dine fjender, hvis du har en lille by på 1500 point og ingen angriber dig, så kan noget magi bruges til at booste din ressource indkomst. Hvis du bygger dit tempel til niveau 5, så får du 106 gunst point pr. dag. Hvis du vælger Poseidon som dinGud, så kan du bruge Gaven fra havet (800 træ for 25 gunst) 4 gange om dagen, hvilket vil give dig en ekstra indkomst på 3200 træ om dagen. Hvis du vælger Hera, så kan du bruge Tilfredshed næsten 1 gang om dagen. Hvis dine ressourcebygninger er i maximalt niveau, så vil denne magi give omkring 8500 ekstra ressourcer , men selvom dine ressourcebygninger er i niveau 15, så vil det stadigvæk tjene dig 1908 ressourcer om dagen.

Ressource producerende bygninger

Der er nogen der vil undervurdere vigtigheden i at have sine ressource bygninger ( skovhugger, stenbrud og sølvmine i et højt niveau. Men på maximalt niveau vil de producere 50.400 ressourcer pr. dag. Selv hvis du henter ressourcer i dine landsbyer ofte, så vil disse bygninger højst tænkeligt stå for halvdelen af din ressource indkomst. Når det er sagt, hvis du er en meget aktiv spiller, så vil du måske stoppe med at opgradere disse bygninger, så snart de når til niveau 15 og i stedet få fordele af akademi og tempel så tidligt, som muligt. Senere, når andre vigtige bygninger er bygget, så kan du opgradere dine ressource producerende bygninger.

Akademi

Mange starter med at bygge Akademiet hurtigt, da de vil være i stand til at erobre andres byer, så hurtigt, som det er muligt. En anden grund til at det er essentielt at starte med at udforske tidligt, er de mange voksende fordele der er at hente fra forskning. Udover de voksende fordele så er der også noget forskning der giver stort fordel på kort tid til lav omkostning.

Forskning med Voksende fordele : Arkitektur (level 13), Værnepligt (level 16), Falanks (level 25), Matematik (level 25), Murbrækker(level 28) Billig forskning med store fordele: Byvagt (level 4), Bytte (level 7), Keramik (level 7), Plov (level 22)

Der er ting du ikke burde spilde forskningspoint på, mens der er andre der afhænger af hvad formål meed byen er. se følgende eksempel:


TechDef.jpg

Dette er en forsvars havne by, med den nødvendige forskning for Birem. Falanks er også forsket, fordi der kan blive sendt landtropper til at forsvare byen og de vil få gavn af den forskning.Hvis formålet med byen var anderledes, for eksempel en by der kan lidt af det hele, så skulle der som minimum forskes andre ting også. Du vil gerne have Hurtige transportbåde og Køjer forsket til angreb, og siden slyngekastere og ryttere er de enheder oftest brugt til angreb, så bør du forske begge. Det er mere sjældent at bruge stridsvogne (andet end i forsvaret). så du kan springe over den forskning og bruge hoplitter. som er en billigere erstatning. stridsvogne can være et brugbart alternativ, hvis du ofte ender op med en ubalanceret ressource beholdning når du bygger hoplitter. Hvis din by er en offensiv by med landtropper så bør du også forske underviser, da du ofte vil være nød til at genopbygge din hær.


En normal multifunktions by har alt den behøver.

Der er flere ting, som du aldrig eller ihvertfald sjældent skal forske og jeg har forklaret der her:: There are various things you should never or very rarely research, and I have explained in these below:

Akademi Diplomati.png

Diplomati: Forskning af diplomati hjælper dig ikke rigtig, med mindre du er på mindre end én gang om dagen. Ved at sænke humøret i en landsby så den går i oprør hvis du plyndre den fra 80% til 64%, så gør forskningen at du får større udbytte. Så hvis du ikke er online en hel dag, så kan du plyndre dine landsbyer med, 5 minutters mellemrum (den mest effektive), komme under 64% og stadigvæk ikke spilde noget humør ved at have humøret i landsbyen nå 100% (humør vokser aldrig over 100%). Dog er det normalt bedst at holde humør over 80% siden det gør dig i stand til at handle med landsbyerne, hvilket kan hjælpe dig med at balancere din forskning og ive en ekstra indkomst.

Akademi Spionage.png

Spionage: At dine spioner er 10% hurtigere er virkelig ikke nok til at gøre en mærkbar forskel Hvis du har brug for at spionere et mål, før du angriber (ofte hvis det er længe siden du har spioneret målbyen sidst), så vil det spare dig for en lille smule tid og derved gøre at du kan starte dit angreb hurtigere. Men 10% er stadigvæk ikke nok til at retfærdiggøre denne forskning.

Akademi Birem.png

Birem: Jeg vil ikke bygge birem i byer, som jeg har tiltænkt at bruge til angreb. Normalt vil angriberen sikre sig at have nok fyrskibe til at tage dine birem ud og hvis han ikke har, så er han sikkert ikke stor nok til at angribe dig alligevel. Jeg vil hellere have en by hvor jeg kun bygger birem , som jeg kan sende til andre byer, som forsvar og have nok birem ti at tage en hel angribende flåde, incl. transportbåde. Når du ikke har nok, eller ingen birem så har du ingen skibe til at forsvare dine fyrskibe når de er i deres hjemby, så vær forsigtig med at efterlade dem i en ubeskyttet by, når du er offline (specielt hvis folk har angrebet dig med fyrskibe før).


Akademi Skibsbygger.png

Skibsbygger: Med mindre din by er en ren havne by, så vil du oftest have de skibe du skal bruge og ikke et behov for at producere nye hurtigt. Hvis din by er en hvor du laver store angreb med offensive landtropper, vil du højst tækeligt tabe en masse af dine landtropper, hvis du mister alle eskorterende fyrskibe, så vil fyrskibene bygge hurtigere end landtropperne alligevel.

Akademi Demokrati.png

Demokrati: Denne forskning betyder at det tager en anden spiller 10% længere tid at overtage din by. Så i stedet for 12 timer, så vil det tage 13,2 timer. Ikke den store forskel og jeg har ikke i sinde at lade andre tage mine byer til at starte med. muligvis den mest ubrugelige forskning.

Akademi Brandskib.png

Brandskib: Denne forskning er ret ubrugelig. Ja, brandskibe er billige og tager altid 1 fjendtligt skib pr. brandskib så du kan ignorere enhver bonus som angriber har fra forskning og premiums. Men normalt noget du kun ville bruge hvis du altid er drænet på den defensive front. brandskibe er langsomme og kan ikke angribe. De kan ikke tage transportbåde eller koloniskibe, så hvis nogen erobrer din by, så vil han få dine brandskibe. brandskibe kan kun deltage i kampen når alle andre skibe i havnen er væk, så eneste de egentlig kan bruges til er at tage fjendens fyrskibe ud, der ellers ikke ville have skadet dig det mindste.

Akademi Kryptografi.png

Kryptografi: Alt denne forskning vil gøre er at spare dig lidt sølv fra tid til anden. Hvis du har 1000 sølv i din hule, så vil en spion skulle bruge 1201 sølv for at komme igennem. det er virkelig ikke værd at forske, specielt fordi folk ofte bruger væsentligt mere sølv end nødvendigt.

Akademi Gennembrud.png

Gennembrud: Dette kan være virkelig brugbart mod en spiller der har havne forsvar, fordi mange flere af dine transportbåde vil komme igennem. Men situationer hvor dette kan betale sig er sjældne, for ikke at nævne at du vil tabe mange flere af dine fyrskibe i et angreb. Så generelt er det ikke værd at forske Gennembrud, på nær under særlige vilkår (hvis du ofte har massive hære af landtropper, der er større end din modstanders, men kun få fyrskibe som følgeskibe til hæren eller hvis en alliance, du er i krig med, har en hel masse birem). Hold dog i tankerne at, sevom dine landtropper dræber fjendtlige landtropper, så kan du ikke erobre en by hvis der stadigvæk er skibt i havnen der forsvarer den. Så Gennembrud er mest brugbart til at afbryde en erobring af din egen by (hvis du spiller på en erobrings verden), eftersom du kan komme igennem de birem der er sendt, som støtte til den besatte by, og dræbe de forsvarende landtropper og derved afbryde erobringsforsøget

Akademi Trirem.png

Trirem: Et meget alsidigt skib, der både kan bruges deffensivt og offensivt. Fordelen af et skib der er en smule stærkere i forsvaret (sammenlignet med birem) er er nogle marginale situationer, du ville ikke miste en trirem], hvor du normalt ville miste en birem. Dog at bygge trirem er ikke særlig omkostningseffektiv, siden at trirem koster 1,75 gange så meget som et fyrskib. men har mindre angrebsværdi og prisen er 2,5 gange højere end birem, men de har kun 1, gange så meget forsvarsværdi

Akademi Meteorologi.png

Meteorologi: Med mindre du har mange fjender der angriber dig ofte, på samme ø som din by, så er det lidt spild at forske meteorologi:. Det har ikke effekt på enhedernes hastighed når de rejser med et skib. Jeg ved ikke om det påvirker flyvende enheder, men det tror jeg det gør. Så hvis du har en by hvor du kun bygger Mantikora, så vil det være nyttig forskning.

Akademi Byggekran.png

Kran: Når først du har fået dine bygninger bygget i maximalt niveau, så er denne forskning ikke til nogen brug overhovedet. Det er måske værd at forske tidligt for at få fordelene af den forskning, men husk det koster et kultur point at nulstille forskningen igen. omkostningen for det kultur point kunne måske ligestilles igennem fordelen ved at få bygninger der kan give ressourcer, hurtigere. men det er bestemt ikke et givet valg at vælge at forske Kran

Special Bygninger

Special bygningerne er dem du ser nederst, på hver side af dit "byggetræ". Du kan kun bygge 2 special bygninger, en fra hver side. Derfor skal du vælge forsigtigt, hvilke bygninger du vil bygge.

I venstre side, vil folk næsten altid vælge at bygge Term. Med bondegården i maximalt niveau og plov forsket, er din maximale befolkning 3200. Tilføj en term og din maximale befolkning vil være 3500, hvilket gør en stor forskel når du vil angribe eller forsvare, for at være så effektiv, som muligt fordi kvantitet har en stor betydning. Alternativerne er ikke så gode. Teater kan give dig ekstra kulturpoint en smule billigere end at afholde Byfester. Dog tager hvert teaterspil 2,5 dage at færdiggøre, mens Byfester kun tager 12 timer. Selvfølgelig, hvis du har alt for mange ressourcer og konstant har Byfester kørende i alle dine byer, så kan Teateret give dig en ekstra kilde til kulturpoint, men dens brug er virkelig ret begrænset. Bibliotek giver dig ekstra forskningspoint, men dette skulle virkelig ikke være nødvendigt, hvis du vælger din forskning forsigtigt.

Fyrtårnet gør at dine skibe bliver 15% hurtigere, hvilket helt sikkert er en mærkbar fordel. Med denne fordel, så har dine fjender kortere tid til at reagere på dine angreb og du vil have mere tid til at sende forsvar til dine allierede. Dog kommer denne fordel sjældent i spil så det kan forsvare at skære ned på maximal befolkning og jeg ville virkelig anbefale det i en defensiv havne by ( en der kun bygger birem)

På højre side er valget mindre åbenlyst. De fleste vil vælge at bygge et Tårn, hvilket giver 10% ekstra beskyttelse til forsvarende enheder, både på land og i havnen. fordelen falder dog på verdner der bruger erobrings systemet,for hvis din by er besat så vil alle de enheder, der bliver sendt til at beskytte koloniskibet vil få gavn af den bonus. I en sådan situation vil det højst tænkeligt ende med at være en større fordel for dine fjender end for dig selv. Men i alle andre tilfælde, så forsyner Tårnet en rimelig fordel og kan nemt ende op med at være værd at bygge, specielt siden man ikke kan ødelægge tårne (i modsætning til for eksempel; bymuren). Gudestatuen giver dig en rimelig forøgning af din gunst produktion. Mangespillere vil ofte holde deres gunst beholdning tæt på fyldt og vil ikke have behov for at producere det for hurtigt, men hvis du hr brug for at bruge magi som Havstorm, der koster 280 gunst point, 2 gange i løbet af et indkommende angreb fra en fjende, så er det nødvndigt med en høj gunst produktion. Dog, når du har mere end én by der tilbeder den samme gud, så er effekten af Gudestatuen ikke længere så signifikant og den tager en stor del af sin brugbarhed. Handelskontor er også ret brugbart, side det vil øge din ratio i landsbyerne til 1:1.35, hvilket betyder at du nu kan tjene 5600 ressourcer om dagen pr. by, hvis du har alle 8 landsbyer på øen, i stedet for 4000 ressourcer. Du får også bedre rater hos den Fønikiske handlende, der giver dig mulighed for at tjene flere ressourcer når han kommer på besøg. Bortset fra det så øger det din handels kapacitet på din markedsplads med 50%, hvilket kan være ret nyttigt for nogen. Oraklet er ubrugeligt, siden alle der har en større by, som oftes har 50-100.000 sølv i hulen, hvilket betyder de højst tænkeligt stopper enhver der prøver at spionere på dem. dette gør oraklet ret overflødigt og de fleste angreb, senere i spillet, vil højst tænkeligt blive taget i blinde alligevel (altså uden at spionere først). En anden mulighed kan være ikke at bygge en special bygning i højre side, siden du sparer 60 befolkning og du egentlig ikke mister nogen større fordele .

Hold i tankerne at hver specialbygning har en værdi på 500 point, selvom de ikke koster så meget. Så lad vær med at bygge dem, før de skal bruges, da et højere pointtal vil gøre din by mere attraktiv som angrebsmål.

Tilpas til din spillestil

Når du har fået en forståelse for, hvorfor forskellige bygninger er vigtige, så hr du brug for at tilpasse din viden med din spillestil, når du bygger en by. Aldrig gå ned på lageret, for eksempel. Du kan ikke have flere ressourcer i byen end du har plads til i dit lager, så hvis du er en aktiv spiller, der får mange ressourcer igennem plyndring, angreb eller handel, vil ekstra ressourcer gå tabt hvis der ikke er plads på dit lager. En sådan aktiv spiller vil nok gerne have sin hule i niveau 10, så tidligt som muligt også, siden den får ubegrænset kapacitet til opbevaring af sølv, så du kan altid sende overskydende sølv i hulen (hvis du er i en fredelig periode, hvor du ikke skal genbygge tropper, så er der god chance for du har for meget sølv, med mindre du angriber mere ofte med ryttere end med slyngekastere). nogen folk vil være i stand til at bygge en by op ret hurtigt og bare sikre sig at få akademiet i maximalt niveau med det samme, så de kan gøre brug af de forskellige kamp bonusser, når de starter med at bygge deres hær. Andre vil gerne forske "kamp forskning" tidligt og har derfor også brug for akademiet. Andre spillere der logger ind mindre end en gang om dagen vil højst tænkeligt være nød tila t fokusere på deres ressource bygninger, tidligt, siden de vil være hovedkilde for ressource indkomst.


Denne guide er skrevet af: Asjo til .EN forum og efterfølgende oversat til dansk