Kolonisering

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation


Colonize.png

Kolonisering er en af metoderne for at få nye byer i Grepolis. Dette er en fredelig metode og involvere ikke angreb eller forsvar af den nye by. Kolonisering er også kendt som grundlægning, da du grundlægger en ny by fra dens begyndelse. Kolonisering er ikke afhængig af verdensindstillingerne. Dette gøres på samme måde, uanset om det er en erobrings- eller oprørsverden.

 • Bemærk at Koloniskibet kun kan bruges en gang. Når du har grundlagt en ny by, vil koloniskibet forsvinde.

Koloniseringskrav

Før du kan kolonisere, er der 3 grundlæggende krav, der skal mødes først. Disse er: Bygninger, Enheder og Kulturpoint.

Bygninger

Bygning Minimums niveau Formål
Akademi Akademi Niveau 13 Krævet for at udforske Koloniskib
Havn Havn Niveau 10 Krævet for at bygge koloniskibe

Enheder

For at grundlægge en by skal du have et Koloniskib (også kaldet KS). Denne enhed bygges i Havnen og er tilgængelig efter den er blevet udforsket.

Enhed Navn Pris
Koloniskib Koloniskib 10,000 Wood.png 10,000 Stone.png 10,000 Silver.png 170 Pop.png

Kulturpoint

Det sidste krav er, at du skal have nok kulturpoint for at kunne få en ny by. Når du starter spillet vil du have plads til 1 by, udover den du starter med. Alle byer herefter vil koste kulturpoint.

Anker ikon

I takt med din by vokser og du begynder at udforske kortet mere og mere, vil du opdage, at der er tomme pladser på nogen af øerne. Disse Ankerikoner er steder, hvor spillere kan grundlægge nye byer. Der er to typer af Ankerikoner. Den første kan findes på små øer og den anden kan findes på store øer. Det alle spillere skal være opmærksomme på er, at så snart du har valgt en tom plads og byen er ved at grundlægges kan dette ikke stoppes eller afbrydes.

Små øer - Ankerikon

Small Anchor.png

Du vil højst sandsynligt finde nogle små øer, i dit lokale hav, når du starter spillet. Disse øer er tomme og er placeret rundt omkring på havene. Mange af dem er placeret tæt på store øer. Kolonisering af disse øer kan hurtigt være sværere, da der ingen plyndringsbyer er. På grund af dette, vil byen være afhængig af egne råstofminer og handel fra andre byer.

Store øer - Ankerikon

Anchor Point Frame.png

Disse ankerikoner kan ses efter en spiller har slettet deres konto, eller før øen er blevet fyldt op. Oftest er det på grund af spillere, der har slettet deres konto eller forlader deres konto. Det kan anbefales at starte din nye by på en af disse øer, da du vil have adgang til plyndringsbyer på øen. Du kan stadig handle med andre byer, for at gøre opbygningen hurtigere.

Hvordan du kolonisere: Trin for trin

City Founding.png
CS Movement.png

Endelig, du har opnået en havn i niveau 13, du har udforsket koloniskibet og du har en helt nyt koloniskib ventende i din havn. Det er på tide at grundlægge din nye by.

 • Først skal du finde et optimalt sted at kolonisere. Det er anbefalet, at du vælger et sted, der er tæt på din første by, da transporttiderne vil være kortere. Eller du kan vælge et sted i nærheden af andre alliancemedlemmer.
  • Bemærk: Placeringen skal være indenfor en 48 tidsgrænse af KS.
 • Begynd med at trykke på pladsen, hvor du vil grundlægge din nye by. Dette vil frembringe billedet til højre.
 • Du skal i dette vindue vælge hvor mange enheder, der skal rejse med dit KS. Du skal sende både hav- og landenheder med til din nye by. Landenheder har også brug for transportskibe, disse tæller med som havenheder.
  • Du kan f.eks. sende dit koloniskib afsted med 2 transportskibe og 40 hoplitter.
 • Når du har valgt dine enheder, tryk Grundlæg by. Din flåde vil sætte sejl og sejle mod destinationen. Dette kan ikke blive afbrudt, når det først er startet.
 • Efter et KS har nået sin destination vil det tage 24 timer før den nye by er grundlagt. Under denne periode vil hverken du eller andre spillere se noget på dette sted, før byen er færdig grundlagt.
  • Bemærk: Det tager 24 timer at grundlægge en ny by, uanset verdenens hastighed.
 • Når grundlæggelsesperioden er overstået vil du blive advaret om en ny by, via notifikation og rapport. Tillykke, du har nu en ny by!

Din nye by

En by, der er grundlagt ved kolonisering, vil starte med 997 point og vil have:

De eneste enheder i byen vil være dem, du sendte med for at eskortere koloniskibet. De er betragtet som støtteenheder og vil ikke være tilgængelige til denne by.

Kolonisering som strategi

Kolonisering er ikke altid set på som den mest favorable måde at få en ny by på. Mange veteraner og erfarne spillere ser ned på denne metode. En af grundene til dette er, at hvis man grundlægger en ny by, tager det en hel del længere tid, at bygge denne op.

Dog er kolonisering en fredelig måde at udvide sig på. En spiller er garanteret en ny by, uden at skulle kæmpe for den. Det er også hurtigere at være i stand til at kolonisere, da det kun kræver et akademi i niveau 22, hvor det kræver et akademi i niveau 28 med oprør/erobring og en masse tropper/koordinering at overtage en spillerby.