Alliance

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation


I Grepolis har alle spillere muligheden for at deltage i en alliance. Ved at gøre dette vil du forøget mængden af støtte, du kan modtage af andre spillere i dine kampe. Uden alliancens støtte vil du højst sandsynligt blive angrebet af andre spillere, der leder efter nemme mål og ikke skal bekymre sig om diplomatiske problemer. Alliancer kan støtte og hjælpe dig med at vokse i Grepolis og tilføjet et helt nyt niveau af sjov til spillet.

Finde en Alliance

For at deltage i en alliance skal du først modtage en invitation fra en person, der allerede er i alliancen og har rettighederne til at invitere dig. Hvis du bliver inviteret vil du modtage en notifikation i den rapport mappe og du kan acceptere invitationen ved at gå til alliancemenuen og trykke på accepter uden for alliancens navn. Ved at trykke på det røde kryds vil du slette invitationen. Selvom du er medlem af en alliance kan du stadig godt modtage invitationer. Du kan også stadig spørge om deltagelse i en anden alliance, men for at acceptere dette tilbud skal du først forlade din nuværende alliance, før du kan se og acceptere invitationen.

Grundlæg en alliance

For at grundlægge en alliance skal du gå til alliancemenuen og indtaste et navn til alliance og tryk på 'Grundlæg alliance' og en ny alliance vil være grundlagt. For at opsætte alliance er der et par ting du skal gøre først.

*Bemærk: Det er ikke anbefalet at starte en alliance ved dit første spil, da det kan blive et stort arbejde. Du vil derimod få erfaring, som du har brug for, hvis du en anden gang ønsker at starte en god alliance.

*Bemærk: Alliancenavne kan maksimalt indeholde 24 tegn.


Rekruttering

Til at starte med kan du sende invitationer til en masse spillere i nærheden, i håbet om at nogen vil acceptere invitationen, eller du kan satse på få valgte medlemmer og enten rekruttere dem før verdenen åbner eller sender beskeder til dem i spillet. Der er også muligheden for at reklamere for din alliance i det eksterne forum, find verdensforummet og opret en tråd i det rette forum. (Bemærk: der er forskel på en masse-rekrutteringsalliance og en elite alliance).

Opsætningen af regler/protokoller

Du bliver nødt til at opsætte en sæt af regler/protokoller, såsom restriktioner på hvem der kan deltage i alliance, selvom alle dine medlemmer har invitationsrettigheder i starter, osv.

Opsætning af forum

Opsæt et pænt forum på alliancens forumside, du kan oprette og redigere nye faner ved administrer forum linket i bunden af højre hjørne.

Hvordan du opsætter et godt forum?

Det mest basale bør være-

Annonceringer (Hvor ledere kan skrive vigtige annoncering til alliancen)

Støtte (Hvor spillere kan indsende deres støtte anmodninger)

Spørgsmål/Guides (Denne afhænger af hvor mange nye spillere du har i alliancen)

Alliancerådet (Denne sektion er normalt skjult - Brug denne til at diskutere sager med aliancens ledere, hvis du har nogen!)

Andre sektioner kunne være-

Off Støtte (kort for Offensive Support(angrebsstøtte)- Hvor spillere kan spørge efter støtte til deres angribe deres mål)

Marked (Hvor medlemmer kan anmode om råstoffer- dette er en god taktik, da det betyder at råstoffer forbliver i alliancen)

Off topic (Til alt muligt!)

Generelt (Hvor medlemmer kan skrive om sager, de mener er vigtige)

Opsætningen af profil/ansigtet ud af til

Du bør vælge et billede til din alliance, vælge et banner og oprette en profil. En profil ligner som regel dette:

Alliancens navn: The Spartans

Point: 10.000

Medlemmer: 10

Profil: Spartan har hersket i den vestlige civilisation i flere århundrede og stopper ikke nu!!! For rekruttering til alliance eller diplomatiske sager, kontakt da XXX Hvis du vil være vores fjende så skriv, hvis du vil være vores ally elller IAP, så giv op!

Så, helt basalt ser profilen således ud:

 • Opfang opmærksomhed, relateret til alliance tema eller navn
 • Hvem der skal kontaktes
 • Noget om alliancer og fjender og noget macho fraser om fjender

Allianceflag

En alliancen kan også vælge et flagsymbol, som vises udaftil. Der er forskellige flag, afhængig af hvor mange point alliance har.

Her følger en tabel over hvilke flag man kan bruge:

Alle flag:

Pointkrav Flag
Frit valg af flag. Flag fritvalg.png
Flag fra

80.000 point.


Flag 80000.png

Flag fra

400.000 point.

Flag 400000.png
Flag fra

800.000 point.

Flag 800000.png
Flag fra

1.600.000 point

Flag 1600000.png

Aktivitetssymboler

Grundlæggeren og lederen har mulighed for at tjekke op på medlemmers aktivitet, om de har været aktive de seneste dag, eller hvor længe de har været. De kan også se, hvis en spiller er på ferie eller udelukket.

Aktiv.png Aktiv

Online 10min.png Aktiv inden for de seneste 10 minutter eller er aktiv nu.

Inaktiv dag.png Inaktiv i 2 dage (har ikke været logget på i to dage)

Inaktiv uge.png Inaktiv i 1 uge (har ikke været logget på i en uge)

Ferietilstand.png Spilleren er i ferietilstand

Udelukket.png Spilleren er udelukket, enten permanent eller tidsbegrænset

Hierarki

Der er ingen regler på hvordan en alliance skal køres og følgende er blot en guide, du kan bruge enhver anden løsning for at finde den bedste måde at styre din alliance på.

Positioner

Generelt set vil en alliance ikke blot have en leder og en masse regulære medlemmer, i stedet vil der være en eller anden form for leder og et lederteam, så du vil have:

 • Grundlæggere: en eller to personer du stoler 100% på, typisk den person, der hjalp med at grundlægge alliancen, disse personer har rettigheder til alt i alliancen.
 • Ledere: spillere du stoler på, med gode lederskabs egenskaber.
 • En form for allianceråd: en kombination af spillere, hvis råd du kan stole på, men har ikke flere rettigheder. De rådsmedlemmer du stoler mest på kan modtage interne forum rettigheder.
 • Rekruttør: spillere der styre rekrutteringen af medlemmer. Dette kan også gøres af lederen.
 • Diplomater: spillere der styrer diplomatikken med andre alliancer. Det er typisk, i starten, at lederen gør dette.
 • Forum moderatorer: spillere med adgang til at moderere forummet. Disse skal holde forummet rent og pænt.
 • Angreb/Støtte planlæggere: spillere der kan lede en lille gruppe spillere i alliancen og organisere en angrebs-/støtteplan.

Tilgængelige rettigheder

Nu, de tilgængelige rettigheder for spillerne i hierarkiet er:

Gründer.pngGrundlægger: har samme rettigheder som en leder, såvel som rettigheden til at omdøbe alliance og opløse denne. Grundlæggere kan smide andre grudlæggere ud.
Leiter.pngLeder: i forlængelse af alle nedenstående rettigheder har ledere også rettigheden til at redigere/oprette og slette forumfaner, ændre interne annonceringer, allianceprofilen og smide medlemmer ud. Ledere kan smide andre ledere ud.


Einladungen.pngInvitationer: giver muligheden for at invitere andre spillere.
Diplomatie.pngDiplomati: tillader en person at sætte status over diplomatisk relationer med andre alliancer.
Rundmail.pngFællesmail: giver en mere behagelig mulighed for at skrive til hele alliancen på en gang.
Moderator im Forum.pngModerator af forummet: giver muligheden til at redigere, skrive og slette indlæg, flytte, låse eller slette tråde. De kan ikke oprette, redigere eller slette faner.
Zugang zu dem internen Foren.pngAdgang til interne forum: giver muligheden for at se skjulte alliance forum.
Reservationtool admin.pngAdministration af reseveringer: Giver mulighed for at ændre, tilføje og slette resevationer.
Wonder participation.pngSe oversigten over donationer, verdensvidunderet har modtaget Når denne er valgt, så kan spilleren se en oversigt over de donationer der er sendt til verdensvidunderne. både han/hendes egne donationer og andre medlemmer i alliancen. Rettighederne under den stiplede linje er alle uafhængige af hinanden, grundlæggere har alle rettigheder, ledere har alle rettigheder under den stiplede linje, samt deres egne.

Opsætning af rettigheder

For at give andre spillere rettigheder skal du først sørge for at du kan stole på disse personer og de vil yde deres bedste i den givne situation. Dette gøres ved at observere personen, for at se om de er typen, der hjælper alliancens medlemmer. Det kan være du kender personen fra tidligere, eller kender en, der kender personen og spørge om råd derfra. Det er en af de mest vigtigste faktorer ved at vælge nogen til en position i alliancen. Udover dette skal du vide om de er kompetente. Her er hvad du kunne have brug for:

 • Ledere: god administrative færdigheder, der ikke misbruger magten, vælg ikke ledere blot fordi de har høje pointtal, gode spillere er ikke nødvendigvis gode administratorer, så vælg omhyggeligt specielt da lederen er meget magtfuld.
 • Rekrutører: følg ordrer, kan se potentiale i spillere og er villig til at gå igennem mange mails (hvis du er en top alliance).
 • Diplomati: du skal have god dømmekraft og være god til mennesker.
 • Forum moderator: sørge for du stoler på at de ikke sletter tråde, der skal bruges eller indlæg. Medlemmerne af alliancen har også noget at sige.
 • Alliancerådet: spillere du stoler på og kan give dig råd i visse situationer.

Tildeling af rettigheder

For at give rettighederne ud til spillerne skal du gå til alliancemenuen, trykke medlemmer og derefter trykke på 'Rediger rettigheder' og derefter afkrydse de rette muligheder til de rette spiller.

Diplomati

De mest grundlæggende diplomatiske relationer er:

Forbund: når begge alliancer er villige til at hjælpe hinanden med angreb og støtte.

IAP: Ikke angrebspagt, begge alliancer går med til ikke at angribe hinanden, men IAP'en er aftalt, der er ingen gensidig støtte, som ved en alliance.

Fjende: Alliance du er i krig mod. Du behøver ikke nødvendigvis lade dem vide, at i er krig, men de vil finde ud af det før eller siden.

Du kan markere en forbund- og fjende relation i pagts fanen:

 • Forbund er markeret med grøn og fjender med rød.
 • Hvis du prøver at angribe nogen fra en alliance vil der komme en bekræftelses pop-up. (denne funktion kan deaktiveres under instillinger)
 • I pagt-loggen vil din alliance blive notificeret om nye og afbrudte medlemskaber, såvel som overtagelser og hvem der er med i din pagt.

Forum moderation

Forum moderatorens job er at holde forummet pænt og nydeligt og sørge for at alliancen regler overholdes i forummet. De vil typisk slette eller 'arkivere' (flytte gamle tråde til et arkiv) gamle tråde, der bare fylder i forummet. De kan også slette eller redigere indlæg, hvis disse skulle bryde alliancens regler. Der er typisk kun brug for en eller måske to i en større alliance. Bemærk også at hvis en forum moderator bliver sur kan de skabe en hel del ravage på forumet, så vær sikker på at de er modne og du kan stole på dem.

Spionage

Nogle spillere, indenfor alliance, kan være en spion for en fjendtlig alliance. De kan ikke komme med i alliance med denne hensigt eller blive overtalt til at udfører dette arbejde. Dette betyder typisk at de vil give informationer fra forummet eller gruppechats ud til den fjendtlige alliance. Dette er et problem i mange større alliancer, der ikke tænker over hvem de invitere. Det er meget muligt at du vil blive infiltreret et par gange, men det behøver ikke at være problematisk. Brugen af skjulte forum, såvel som eksterne chats betyder, at du ikke behøver at udgive sensitiv information direkte i forummet og det er en god ide at holde øje med dine medlemmer.

"Merge"

Det er ganske almindeligt i Grepolis at alliancer merger (hvilket betyder, at to alliancer beslutter sig for at slå sig sammen). Dette kan enten gøres ved at Alliance A flytter til Alliance B eller omvendt, eller at begge alliancer opløses og går sammen i en helt ny (bemærk at, hvis i beslutter for en helt ny alliance vil jeres kamppoint gå tabt). Dette gøres tit med alliancer, der ønsker at slås sig sammen, for at arbejde tættere sammen og vises deres kræfter som en samlet alliance.

Mange alliancer skriver, at de ikke vil merge sammen med andre alliancer i deres profiler, dette passer dog sjældent.

Bemærk at hvis Alliance A merger med Alliance B vil Alliance A's Vidundere gå tabt