Erobring

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation

I Grepolis er der to måder at overtage en ny by på, koloniserning og erobring. Af disse to er det erobring, der anses for at være den bedste måde, den er dog også mere kompleks. Der er to måder at erobre på, via erobring eller oprør. Nogle verdener bruger det ene system, hvor andre bruger det andet. Du kan finde informationer om de forskellige verdener og deres systemer her.

 • Bemærk at du kun kan bruge dit koloniskib til at overtage en by. Skal du overtage endnu en skal du bruge endnu et koloniskib.

Erobring

Oversigt

Metoden med erobring er anderledes fra oprør på mange måder. Den vigtigste at lægge mærke til er, at du ikke overtager byen med det samme når dit koloniskib rammer byen. Erobringen tager 12 eller 24 timer, hvor koloniskibet skal være i byen under hele processen.

Forudsætninger

Før du er klar til at erobre noget som helst, skal du bruge følgende ting:

Selvom dette er minimumskravene, så er det anbefalet, at du sender en god del land- og havenheder med dit koloniskib, så du er sikker på at dræbe alle modstanderens enheder.

At vælge en by

Der er et par ting, der skal overvejes før du vælger en by:

 • Byens point: Pointene på byerne indikere hvor udviklet den er. En 175 point by har kun de basale bygninger udbygget, hvorimod en by med 13,716 har alle bygninger udbygget til fulde. Det er derfor vigtigt at vælge et mål, der har den rette størrelse.
 • Modstanderens point: Gå ikke efter en spiller, der er for stor. Hvis modstanderen er meget større end dig, har han sikkert også flere enheder at kæmpe tilbage med.
 • Modstanderens alliance: Hvis din modstander er i en alliance, der er stærk og velorganiseret vil det være farligt at tage en by fra dem.
 • Placering: Overvej placeringen af din anden by. Hvis du overtager en by på samme ø, som din første by vil det tage længere tid at udvide, da begge byer deler plyndringsbyer.
 • Alliancens reservationer: Hvis du er i en alliance, så husk at se deres reservationer igennem, før du overtager en by.

Forberedelser

Der er et par forberedelser, der skal tages hånd om, før en overtagelse kan starte.

Reservering

Sørg for at reservere byen, så dine alliancekammerater ikke går efter den samme by.

Rydning af byen

Rydning af byen er vigtigt, om det er en inaktiv by, der bliver givet til dig, eller en fjendtlig by. Det er derfor vigtigt at sende bølger af enheder mod byen, for at rydde alle byens enheder, før du starter overtagelsen. For at en overtagelse skal lykkedes skal alle tropper nemlig dræbes først.

 1. Udspioner byen, for at finde ud af hvor stor modstand du vil møde.
  1. Du kan enten sende en spion med masser af sølv, for at modstanderen undgår at få mistanke om det, eller sende mange små spioner med 1000 sølv hver.
 2. Angrib byen med passende mængde enheder, for at dræbe modstanderens enheder.
  1. Hvis nødvendigt spørg din alliance om hjælp.

At bygge et koloniskib

Du skal bygge et koloniskib for at overtage en by. Dette kan tage noget tid, da det kræver 10.000 af hvert råstof og 12 timers konstruktionstid.

Erobringsprocessen

Nu til den vigtigste del på denne side. Hvordan processen egentlig foregår. Det er ret simpelt: Send et angreb, hvor dit koloniskib er med, til en anden by. Hvis alle modstanderens enheder dør vil erobringen starte. I denne periode på 12 eller 24 timer, på hastighed 1, skal du beskytte erobringen og dit koloniskib.

Under erobringen

Selve erobringen tager 12 eller 24 timer, hvis vi går ud fra, at du slog alle modstanderens enheder ihjel, sejlet ind i byen med dit koloniskib og overtagelsen er i gang. Hvis dit koloniskib stadig er i byen efter 12 eller 24 timer er byen din. Det er derfor vigtigt, at du sender støtte til dit koloniskib efter koloniskibet er sejlet ind i byen. Det kan være en hjælp at få alliancen til at hjælpe med støtten, da det nogen gange kræver en god del enheder.

 • Hvis dit koloniskib dør går erobringen tabt og du fik ikke overtaget byen.

Efter du har erobret

Når du har erobret byen er der et par ting, der skal rettes til...

Udforskning

Nogen gange er der udforsket teknologier, som du ikke skal bruge til noget. Det er derfor vigtigt at se efter og eventuelt nulstille teknologier, hvis nødvendigt.

Gud

Hvis den overtagede by har et tempel og byen tilbad en gud vil byen beholde denne gud. Du bør prøve at få en ny gud i byen, så du ikke har flere af de samme guder.

Naboer

Lær dine naboer at kende, det kan blive brugbart længere henne i spillet.

Til forsvareren

Bemærk: Hvis du har bygninger, enheder eller teknologier i kø i din by, mens der kommer et koloniskib ind i byen vil disse blive afbrudt.

Som forsvarer i erobringsprocessen er der et par muligheder, der er værd at overveje.

Viden om erobringsangrebet

Du kan se, at det er et erobringsangreb på flere måder:

 • Angrebet tager længere tid om at ankomme
 • Når du trykker på angrebet er der et billede at et koloniskib og ikke en almindelig båd
 • Der er flere bølger af støtte efterfuldt angrebet

Forberedelser på angrebet

Hvis du er mindre end angriberen er dine bedste chancer kun at ødelægge koloniskibet, ikke nogen af de andre angreb. Dette kan gøres på et par måder:

 • Spørg en ven om at sende støtte lige før koloniskibet lander, eller spørg dem om at angribe lige så snart koloniskibet lander.
 • Send dine enheder ud, så de kommer tilbage lige før koloniskibet lander.
 • Send offensive enheder mod koloniskibet, lige efter det lander, for at slå det i stykker.

Hvis erobreren er på din størrelse

Hvis du er sikker på, at du kan slå din modstanders enheder ihjel, og din modstander kun har en by, så kan du lade dine enheder stå i din by, for at få flere kamppoint.