Oprør

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation

I Grepolis er der to måder at overtage en ny by på, koloniserning og erobring. Af disse to er det erobring, der anses for at være den bedste måde, den er dog også mere kompleks. Der er to måder at erobre på, via erobring eller oprør. Nogle verdener bruger det ene system, hvor andre bruger det andet. Du kan finde informationer om de forskellige verdener og deres systemer her.

 • Bemærk at du kun kan bruge dit koloniskib til at overtage en by. Skal du overtage endnu en skal du bruge endnu et koloniskib.

Oversigt

Oprør kom først til Grepolis i 2010 og går ud på, at spilleren skal starte et oprør i byen, som de ønsker at overtage, før de sender et koloniskib mod byen.

Forudsætninger

Før du er klar til at erobre noget som helst, skal du bruge følgende ting:

Selvom dette er minimumskravene, så er det anbefalet, at du sender en god del land- og havenheder med dit koloniskib, så du er sikker på at dræbe alle modstanderens enheder.

At vælge en by

Der er et par ting, der skal overvejes før du vælger en by:

 • Byens point: Pointene på byerne indikere hvor udviklet den er. En 175 point by har kun de basale bygninger udbygget, hvorimod en by med 13,716 har alle bygninger udbygget til fulde. Det er derfor vigtigt at vælge et mål, der har den rette størrelse.
 • Modstanderens point: Gå ikke efter en spiller, der er for stor. Hvis modstanderen er meget større end dig, har han sikkert også flere enheder at kæmpe tilbage med.
 • Modstanderens alliance: Hvis din modstander er i en alliance, der er stærk og velorganiseret vil det være farligt at tage en by fra dem.
 • Placering: Overvej placeringen af din anden by. Hvis du overtager en by på samme ø, som din første by vil det tage længere tid at udvide, da begge byer deler plyndringsbyer.
 • Alliancens reservationer: Hvis du er i en alliance, så husk at se deres reservationer igennem, før du overtager en by.

Forberedelser

Der er et par forberedelser, der skal tages hånd om, før en overtagelse kan starte.

Reservering

Sørg for at reservere byen, så dine alliancekammerater ikke går efter den samme by.

Rydning af byen

Rydning af byen er vigtigt, om det er en inaktiv by, der bliver givet til dig, eller en fjendtlig by. Det er derfor vigtigt at sende bølger af enheder mod byen, for at rydde alle byens enheder, før du starter overtagelsen. For at en overtagelse skal lykkedes skal alle tropper nemlig dræbes først.

 1. Udspioner byen, for at finde ud af hvor stor modstand du vil møde.
  1. Du kan enten sende en spion med masser af sølv, for at modstanderen undgår at få mistanke om det, eller sende mange små spioner med 1000 sølv hver.
 2. Angrib byen med passende mængder enheder, for at dræbe modstanderens enheder.
  1. Hvis nødvendigt spørg din alliance om hjælp.

At bygge et koloniskib

Du skal bygge et koloniskib for at overtage en by. Dette kan tage noget tid, da det kræver 10.000 af hvert råstof og 12 timers konstruktionstid.

Erobringsprocessen

Nu til den vigtigste del på denne side. Hvordan processen egentlig foregår. Det er lidt mere komplekst end erobringsprocessen ved erobring. Her skal der sendes et oprørsangreb på den by du ønsker at overtage (dette skal være et oprørsangreb). Hvis dette angreb lykkedes vil der blive startet et oprør i byen. Herefter starter en 12 timers periode, hvor dine agenter går rundt i byen og spreder rygter og løgne, for at vise hvilken leder befolkningen har haft. Når denne periode er færdig, vil befolkningen gå mod byen og starte oprøret. Hvis det lykkedes dig at lande med et koloniskib i denne periode, vil byen blive din. Opsummering:

 1. Send et oprørsangreb.
 2. 12 timer efter oprørsangrebet, starter en 12 timers oprørsperiode, hvor dit koloniskib skal lande.
 3. Mellem den 12. og 24. time skal dit koloniskib være landet i byen.
 4. Når koloniskibet kommer igennem til byen, vil denne by blive din.

Efter du har erobret

Når du har erobret byen er der et par ting, der skal rettes til...

Udforskning

Nogen gange er der udforsket teknologier, som du ikke skal bruge til noget. Det er derfor vigtigt at se efter og eventuelt nulstille teknologier, hvis nødvendigt.

Gud

Hvis den overtagede by har et tempel og byen tilbad en gud vil byen beholde denne gud. Du bør prøve at få en ny gud i byen, så du ikke har flere af de samme guder.

Naboer

Lær dine naboer at kende, det kan blive brugbart længere henne i spillet.

Til forsvareren

Som forsvarer i erobringsprocessen er der et par muligheder, der er værd at overveje.

Viden om erobringsangrebet

 • Du vil vide, at det er et erobringsforsøg, når angriberen angriber din by, mens oprøret er i gang.
  • Dog kan angriberen lande sit koloniskib i din by, på ethvert tidspunkt efter de første 12 timer.
 • Se efter den lange rejsetid for angrebet.

Forberedelser på angrebet

Husk på at du stadig har kontrol over byen.

 • Spørg en ven om støtte, denne skal dog helst lande i de første 12 timer af oprøret.
 • Send dine enheder væk, så de ikke bliver dræbt i løbet af de første 12 timer.
  • Kald dem herefter tilbage i de sidste 12 timer.

Yderligere taktik

Nogengange vil spillere lave et oprørsangreb hver gang, for at skræmme folk væk. Det er dog ikke altid, at de benytter sig af oprøret for at få fat i din by.