Guide Portal Guide 17

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation


Introduktion

Eftersom folk har spurgt mig hvordan jeg bruger angrebsplanlæggeren til at time, så tænkte jeg at jeg ville skrive en lille guide omkring det.

Jeg ved der er en anden guide om angrebsplanlæggeren her, men billederne er ikke længere tilgængelige og den dækker ikke over delen med at time (selvom det ikke er svært at regne ud).

Denne guide kan blive brugt til både Koloniskib snipe og til at time til et Koloniskib..

Tak til hvem end der besluttede at give os muligheden for at fjerne advarsel når man angriber alliance medlemmer. Du bør virkelig slå dette fra hvis du timer angreb på dem, siden hver gang du prøver at sende enheder så vil den have du skal bekræfte igen. (Du finder den under instillinger)

Alle billederne er på hollandsk, siden jeg har mere end 5 byer der og jeg er ret ligeglad med at folk ved hvad der er i mine byer. :)

Så lad os komme i gang.

Del 1: Sætte angrebsplanlæggeren op

Først og fremmest, så skal vi tilføje alle vore angreb og støtte til planlæggeren.

  • Åben et angrebs eller støtte (hjælp) vindue til byen du vil time til og klik på "planlæg" for at åbne angrebsplanlæggeren med den by sat som mål.


Guide Portal 17 001.png


  • Opret en plan til byen eller brug en gammel plan.

Personligt har jeg altid én plan jeg bruger til alting og så sletter jeg gradvist ting, når de ikke bruges længere, men mere om det senere. Du skal udfylde målbyen, dette er gjort på samme måde som du normalt ville tilføje noget i BB-kode.


Guide Portal 17 002.png


Guide Portal 17 003.png


  • Udfyld alle angreb og støtte med den ønskede tid.

husk at sikre du klikker på "hjælp" logoet hvis de skal sendes som hjælp til byen.

Og glem ikke at trykke på "Tilføj kommando"


Guide Portal 17 004.png

Del 2: Timing

Nu starter den sjove del

  • få sat sin skærm op som på billedet herunder.

På denne måde kan du nemt se hvornår angreb/støtte lander og afbryde hvis vi vil prøve igen. Now begins the fun part


Guide Portal 17 005.png


  • Vent til angrebsplanlægger notifikationen kommer og klik på den (krydsede sværd og et timeglas)

Denne dukker op 1 minut før dine tropper skal sendes. Hvis du stadigvæk timer en foregående kommando, så gør den færdig først. Notifikationerne vil komme i den rækkefølge du skal afsende tropper. Klik på notifikationen og den vil markere kommandoen i oversigten og sende dig til den rigtige side, hvilket gør det lettere at sende og gensende hvis første forsøg ikke er tilfredsstillende.


Guide Portal 17 006.png


  • Time kommandoen

Først så klikker du på det lille sværd i højre side af planlæggeren. Det vil åbne en kommandoskærm og fylde alle de tropper på, som du havde tastet ind i angrebsplanlæggeren.

Så er det bare at vente til angrebstiden på kommandoen er -9 sekunder og klik på "send". Nu kigger du kommando oversigten og tjekker hvis tiden er god nok, hvis ikke så afbryd og prøv igen indtil ankomsttiden er 11 sekunder over målet, efter det vil du ikke længere have en chance for at ramme måltiden mere.


Guide Portal 17 007.png

Del 3: Tips og Tricks

Som med alting, så er der små ting du kan gøre for at gøre tingene lettere.

a) Planlæggeren

Planlæggeren har et par enkelte funktioner, som du kan bruge. Fra de første 3 tal i screenshot herunder:


Guide Portal 17 008.png


1. Hvis denne knap er aktiveret, så vil den inkludere enheder der på nuværende tidspunkt ikke er i din til det total den viser i planlæggeren. Dette kan være nyttigt hvis du planlægger langtid i forvejen, men personligt slår jeg den altid fra. Hvis, for eksempel, du har 5 birem ude som trip/vagt i en by og ved et uheld planlægger at sende dem som hjælp senere hen, så vil du får "du har ikke nok enheder i byen" når du prøver at sende dem afsted.

Denne knap er aktiveret, som standard, så vær forsigtig.


2. Hvis denne knap er aktiveret, så vil den inkludere enheder der i det øjeblik er med i andre planer. Personligt så har jeg denne aktiveret, for jeg bruger mange ankere, dvs. at enheder vil være i adskillige planlagte afsendelser. Det kan være nyttigt hvis du splitter dine tropper op og vil vide hvor mange du har tilbage. For eksempel 160 slyngekastere med koloniskib og du vil gerne time de sidste 1440 slynger i din 1600 slynge nuke.

Denne knap er aktiveret, som standard


3. Denne knap vil tilføje alle tropper tilbage. Siden det som standard er alle tropper der er vist, så er den grå og inaktiv.


For at fjerne tropper så hold musen over ikonet for den troppe type og klik på det røde X. Det vil fjerne den kolonne fra planlæggeren indtil du trykker på det her ikon (3.) . Hvilket kan være nyttigt for fx. mig, da jeg bygger mange Bueskytte/Stridsvogne byer og stridsvogne dukker først op på skærmen når man scroller til højre.


4. I feltet under tropperne. Jeg tror dette lader dig sortere mellem byerne der har et minimum antal tropper, som du skriver ind, men det kan kun gå op til 100, hvilket ikke giver meget mening. Jeg troede det måske var en procentdel baseret på dette, men det virker heller ikke som om det er det. Hvis nogen ved det, så må du gerne fortælle mig det (i tråden på forum).

Knappen til venstre fjerner alt du har skrevet i de rubrikker.


5. Fjerne byer fra planen. Det gør du simpelt, bare åbne angrebsplanlæggeren, klik på "planer" og så klik på den plan du skal bruge. Derefter vælger du den by (på venstre side) og klikker på "slet knappen". Det samme gør du med angreb/forsvar (i højre side).


Guide Portal 17 009.png


b) Kommando oversigten

Når man timer fra mange byer eller bliver angrebet med koloniskib et sted, så kan kommando oversigten bliver noget uoverskueligt rod og svært at finde den kommando du lige har afsendt. Et trick til dette er at sende en enhed afsted som støtte fra en by til den by du timer fra. Efter det kan du bruge filteret til at se den ene by, hvilket betyder det kun er kommandoer til og fra den valgte by du vil se.

Du må ikke glemme at skifte mellem byerne i filteret, når du skifter mellem byerne.

Dette virker også hvis du får andre til at sende støtte til dine byer for dette formål. Jeg har gerne en by der ikke deltager i planen, på den måde misser jeg ikke nogen enheder i oversigts kaos.


Guide Portal 17 010.png


c) Generelle tips

1. Brug altid ankere til at time. Et anker er en langsommere enhed, der gør resten af dit angreb/støtte langsommere (som fx. et transportskib med en forsvars nuke). På den måde, hvis du ikke får den ønskede timing i det lille 18 sekunders vindue du har pr kommando, så kan du prøve igen senere, med samme tropper uden ankeret.


Liste over ankere, som jeg altid bygger:

Fyrskib by : 1 Transportskib

Mytisk by: 1 Transportskib, 1 Fyrskib, 1 Hurtig transportbåd

Forsvars by: 1 Transportskib, 1 Fyrskib, 1 Hurtig transportbåd


Hvis du har en Rytter nuke på en ø et sted så kan det være ret fjollet 1 katapult, 1 kerberos, 1 hoplit, 1 sværdkæmper, 1 erinye, 1 bueskytte, 1 slyngekaster, 1 stridsvogn. Det giver dig 8 forsøg på at time hvis nogen sætter Koloniskib mod dig eller en allieret på samme ø. eftersom jeg kan sende og trække op til 7 gang pr forsøg så er det 112 forsøg man har på at få det helt korrekt. En af dem må næsten ramme Koloniskib tiden.

Så altid byg anker i din by


2. Ryd din browser cache. Hvis din browser har en fuld cache kan der sker underlige ting, som fx dit spil vindue lukker når du sender angreb eller hjælp, hvilket du bestemt ikke vil have. Tjek min Sniping guide for mere som dette.

Del 4: Ha' det sjovt

Så det er vist slutningen på dette, tror jeg. Jeg vil tilføje flere ting hvis/når jeg kommer i tanke om dem. Som med sniping guiden så er det blevet sådan en automatiseret ting for mig, så ikke alt jeg lige bemærker jeg gør længere.

Så ha' det sjovt!

Sjov lille tilføjelse:

Det koloniskib jeg sendte, for at lave denne guide ladede faktisk i målbyen og der var en mur 20 :DDenne guide er taget fra engelsk forum, skrevet af fluvisol og oversat af Grepolis team DK