Guide Portal Guide 11

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigationIntro

Så efter 2 år med beskyldninger om at bruge ulovling bot, var der endelig nogen der tog sig tid til at spørge mig hvordan jeg sniper så perfekt, hver gang. Jeg besluttede mig for at skrive denne lille guide, jeg tilføjer stadigvæk når jeg husker noget, eftersom det nærmest er automatisk for mig nu (Originalen kan læses her ).

Dette vil gennemgå hvordan du altid får det bedste "front snipe" et sekund før KS angreb og et "back snipe" i samme sekund som KS, men KUN på snipes fra samme by (tropper tilhørende den by der bliver angrebet). Dette er 100% konstant (hvis du ikke oplever lag). Snipe fra en anden by kræver væsentligt mere held, du kan trække og sende igen en del gange men til sidst er det stadigvæk "anti-timeren" der afgør om du lander dit snipe perfekt eller ej. Det er op til dig at beslutte hvilke af de du du har brug for. Nogen gange kan et fyrskib front snipe være den enste måde at redde din by.


Dette virker for både Erobring og Oprør, dog laver man ikke back snipe på oprør.


Del 1: Basis

a) Front snipe

1. Åben vinduet for KS angreb og lad det stå på "info fanen"

2. Åben et vindue til en by du kan dodge til og åben det i "hjælp fanen"

3. Vælg et tidspunkt (X) før KS lander og sikre dig det har et ULIGE antal sekunder

4. Når timeren på KS vinduet rammer X så klik "send"

5. Når timeren i KS vinduet rammer (X+1)/2, så afbryd kommandoen

6. Dit snipe vil vende tilbage præcis 1 sekund før KS


b) back snipe

1. Åben vinduet for KS angreb og lad det stå på "info fanen"

2. Åben et vindue til en by du kan dodge til og åben det i "hjælp fanen" eller "angrebs fanen" (mere omkring det senere).

3. Vælg et tidspunkt (X) før KS lander og sikre dig det har et LIGE antal sekunder

4. Når timeren i KS vinduet rammer X så trykker du "send"

5. Når timeren i KS vinduet rammer X/2, så afbryd kommandoen

6.Dit snipe vil nu lande i præcis samme sekund som KS


Del 2: Lag/Forsinkelse

Det største problem med denne metode er lag. Dette er når timeren i din ende ikke er fuldstændig i sync. med spillets timer, dette resulterer i at tid tilbage på KS angreb kan hoppe frem og tilbage et sekund eller to når du sender dit snipe ud eller afbryder det. I stor grad for front snipe kan dette være et stort problem, eftersom at afbryde 1 sekund for sent vil resultere i at dit front snipe bliver et back snipe, hvilket sjældent ender med et være et kønt syn. Heldigvis er der nogle metoder til at minimere lag/forsinkelse. Afhængig af hvor vigtigt det er at få det perfekte snipe, så kan du bruge mere eller mindre af disse metoder.


a) Browser

Jeg har fundet ud af at lag/forsinkelse kan varriere mellem browser udgaver. Fx. Chrome lagger mere end Firefox, derfor skifter jeg gerne til Firefox når jeg skal snipe.


b) Slet cache

Hvis du har for meget opbevaret i din cache, så kan din browser godt være lidt sløv, normalt er det ikke et problem, men når du skal være så præcis, ned til sekunder, så kan du se hvordan dette kan blive et problem. Forskellige browsere har forskellige måder at tømme/slette cache, men eftersom jeg er doven så bruger jeg udvidelser så jeg kan gøre det med tryk på en enkelt knap.

Chrome: Udvidelse her

Firefox: Udvidelse her


c) Reducér CPU forbrug

Hvis du har alt for mange ting åbne på din computer, så kan du sløve alting ned. Så at lukke programmer som Skype o.l. kan også reducere lag/forsinkelse.


d) Genstart din computer

Genstart af din computer er altid en god ide, for at sikre dig du ikke har noget kørende i baggrunden, der "oversvømmer" dine RAM, gør computeren hurtigere igen. Vær sikker på at du ikke gør det alt for sent før KS for så kan vinduet finde på at beslutte sig for at opdatere, bare for at være på tværs.


e) Lad vær med at bruge kommandoversigten

Kommando oversigten vil også foresage lag/forsinkelse til alle timerne i spillet, selvom INNO siger de reducere belastningen. Jo flere angreb/støøte der kommer ind, desto værre bliver lag/forsinkelse.


f) Dodge til dine egne byer, der har færre eller ingen indkommende angreb/hjælp

Af samme grund som e, jo flere kommandoer, jo mere lag/forsinkelse. Hvis muligt, så send tropper ud mod din egen by og så skift til den by, mens du stadigvæk har KS angrebs vinduet åben og så afbryd på det valgte tidspunkt fra den by.


g) Opdater timren

Hvis du klikker på "Magi fanen" i KS angrebs vinduet og så tilbage til "info fanen" så vil du opdatere timeren, for at være sikker på den ikke er bagud. At lukke og åbne vinduet igen vil også opdatere timeren.


h) Hvis timeren hopper

Hvis du oplever lag/forsinkelse, så vil du opdage at timeren hopper et sekund frem når du trykker på "send" knappet (i hvertfald hvis du holder øje med timeren, mens du klikker, hvilket jeg stærkt anbefaler at du gør). Prøv at sørge for du har nok tid, når du sender, til at have mindst et par forsøg, så du kan afbryde, hvis du opdager timeren hopper. Eftersom Front snipe har brug for et ULIGE antal sekunder og back snipe har brug for et LIGE antal sekunder, så kan du ikke bare beregne en ny tid. Med mindre du prøver at front snipe med enheder der kan bruges både til angreb og forsvar. (se 3.d).

Del 3: Ekstra tricks

a) Forstærke et back snipe

Når du laver back snipe, så kan du forstærke angrebet. For at gøre dette skal du sende dine tropper ud som angreb i stedet for hjælp. Dette er selvfølgelig risikabelt, hvis du sender dem til en fjende, siden de kan bruge magi på dine tropper og reducere effekten af dit snipe. For at forstærke dit snipe, så sender du tropperne ud som angreb og smider magi på før du afbryder, så vil forstærkningen stadigvæk virke når tropperne lander i deres hjemby.


b) Hvordan vælger du hvilken by du vil dodge til

Når du sniper så prøv altid (så vidt som muligt) at dodge til dine egne byer ( se 2.f). Dette vil ikke altid virke med tropper der er "låst" på land. Vær altid sikker på at rejsetiden for tropperne er mere end halvdelen af den tilbageværende tid før KS angrebet, når du sender dem. ellers vil de lande i byen før du skal afbryde (og det dur ikke).


c) Vælg hvornår du skal sende tropper ud


1) Front snipe

Prøv at sende dem ud efter det tætteste angreb er blevet sendt. Eftersom reglen: Det der bliver sendt først, lander først, så vil dit snipe altid lande EFTER det sidste angreb før KS også selvom angrebet er 1 sekund før KS.


2) Back snipe

Prøv at send dem ud så tæt på 20 minuter tilbage af KS angrebet, som muligt (20 minutter skal være det tidligste på grund af 10 minutter afbrydelses grænsen). På grund af reglen: Det der bliver sendt først, lander først så betyder dette at alt hjælp sendt efter du sender dit snipe ud af byen, vil lande efter dit back snipe, selvom de lander deres hjælp i samme sekund som KS


s) Front snips Vs. Back snipe

HVis du har et valg (hybrid enheder, fx. trirem), så bør du altid time efter front snipe. Ikke nok med du kan sikre dig der ikke vil være nogen angreb mellem snipe og KS (se 3.c.1), men hvis timeren hopper et sekund frem når du afbryder troppernes rejse, så vil dine tropper lande som back snipe 1 sekund efter KS i stedet, hvilket stadigvæk er ganske okay.

En anden pointe, hvis timeren hopper frem med et sekund når du sender ud for at lave back snipe, Hvis du stadigvæk afbryder til normal tid, så vil du få det perfekte front snipe i stedet.


e) Dele snipes op

Når du har mulighed for det så brug visdom på KS, så kan du udregne hvor meget du skal bruge for at synke det. For eksempel 50 bir. Hvis du har mere end det nummer af tropper, så kan du dele dem op i grupper af 50 og prøve at snipe dem seperart. Vær sikker på du bruger held +30 for KS angreb og -30 for back snipe i simulatoren og lige så sæt så mange forsærkninger som muligt for at sikre dig at der ikke på nogen måde er mulighed for de lander KS i din by.

Del 4: Eksempler

a) Front snipe

Sidste angreb: 00:20:29

KS angreb: 00:20:30

Første hjælp: 00:20:30


Snipe med Birem.

Først, tjek rejsetid for alle ukendte fjendtlige byer eller Fyrskib byer. Lad os sige det tætteste er 8 minutter væk.

Åben KS vinduet, så du kan se timeren.

Åben "hjælp" vinduet til en af dine egne byer.

Udfyld feltet under birem med det antal birem du skal sende afsted.

Når KS timeren rammer 7:01, så sender du dine birem ud af byen.

Skift til den by du sender støtte til.

Når timeren rammer 3:31 så trykker du på afbryd kommando.


Dine birem vil nu vende tilbage til byen og lande 00:20:29 og fordi du sendte dem ud efter det sidst mulige fyrskib angreb, så vil de lande mellem det fyrangreb og KS (først sendt, lander først).


b) Back snipe

Sidste angreb: 00:20:29

KS angreb: 00:20:30

Første hjælp: 00:20:31


Snipe med Angrebs Land Tropper


Åben KS vinduet, så du kan se timeren.

Åben et angrebs vindue til en af dine egne byer.

Udfyld de tropper der skal sendes afsted.

Når KS timeren rammer 19:30, så sender du dine tropper afsted.

Sæt forstærkning på dit angreb.

Åben KS kommando igen

Skift til den by du angriber

Når timeren rammer 9:45, afbryd kommandoen

Dine tropper vil inu retunere til byen kl. 00:20:30 og fordi du sendte dem så hurtigt som muligt, enhver støttende landenhed med mindre end 0:19:30 i rejsetid, vil lande efter dit back snipe.


Del 5: Ha' det sjovt

Så nu kan du snipe næsten et hvilket som helst KS der kommer mod dig, men siden dette er en offentlig guide, er det meget tænkeligt dine fjender også ved dette. Det betyder at KS angreb vil kræve bedre planlægning og specifikt byggede tropper, hvis fjenden er online. Hvilket ærlig talt, efter min mening, gør spillet sjovere, siden det kræver mere taktik, mere planlægning og mere viden omkring spillet, at tage byer fra aktive spillere.

Jeg håber dette også reducerer mængden af anmeldelser om snyd fordi spillere laver snipe i samme sekund fra den samme by, selvom jeg tvivler, fordi folk vil aldrig acceptere at andre kan være lige så god eller bedre end dem.


Nogle noter

Denne guide er lavet til browser versionen af Grepolis, Jeg har en metode til at snipe fra app også, men den er væsentligt mindre konsekvent på grund af langsommere forbindelse og kræver en del mere udregning, men jeg skrive en guide til det senere.


Denne guide er taget fra engelsk forum, skrevet af fluvisol og oversat af Grepolis team DK