Spionage

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation

Spionage i Grepolis er måden at udspionerer en fjendtlig by, for at se enheder og bygningerne i byen. Dette er ofte brugt til at finde ud af, om en by er værd at overtage eller for at udregne dine chancer mod byen forsvar. Du skal ikke uddanne en spion, som med andre enheder, han er mere en gratis agent, du betaler for at arbejde for dig.

Hule

Bygning der skal bruges når du skal spionere er hulen. Det er her, hvor du skal lagre dine sølvmønter, for at spionen vil arbejde for dig. Jo højere niveauet er på hulen, jo flere sølvmønter kan du lagre (niveau 10 er det højeste og tillader dig at lagre uendelige mængder). Du bør holde niveauet af sølvmønter så højt som muligt, da dette er det eneste, der forhindre fjendtlige spionere i at få informationer ud af din by.

Sende en spion

alt_text
Spionagefane

For at sende en spion skal du først have mindst 1000 sølvmønter lagret i din hule. Find en by, du vil udspionere, tryk på den og vælg spionagefanen (en hætteklædt figur). Her vil du finde en slider, der tillader dig, at vælge hvor meget sølv du vil bruge på din mission. Der er også en knap, der tillader dig hurtigt at vælge enten 1000 (den lavest mulige mængde) eller alt sølvet i hulen. Et billede vil komme frem i din byoversigts sidebar, der fortæller dig, at du har en spionage mission i gang.

For at din spionage mission skal lykkedes skal du betale mere sølv for din spion, end din fjendtlige by har af sølv i sin hule. Du behøver kun at sende 1 mere sølvmønt med end fjenden har i sin hule, før din spionage lykkedes. Det er derfor ikke anbefalet af du bruger runde tal, som 5000, når du sender af sted.

Hvis missionen lykkedes vil du modtage en rapport, der viser alle de fjendtlige enheder og bygningsniveauer og de vil ikke vide, at du har udspioneret dem og deres sølv vil ikke blive fratrukket i deres hule. Hvis missionen fejler, vil både du og fjenden få en rapport, hvor der står fejlet og deres hule vil miste sølvmønter, der svarer til det antal du brugte på missionen.

At forsvare sig mod spionage

For at forsvare sig mod spionage forsøg på din by, skal du holde din hules lager af sølvmønter højt, hele tiden. Da fjenden skal bruge mere sølv på sine missioner, end du har i din hule, vil en niveau 10 hule og konstant lagring af sølvmønter være essentielt. Det er normalt, længere henne i spillet, at spillere vil have millioner af sølvmønter gemt i deres huler.

Hvis en fjendes spionage mission fejler i din by, vil du modtage en rapport og vil derfor vide, at de var efter din by. Hvis de lykkedes at spionere din by, vil du ikke modtage en rapport og vil derfor ingenting vide. Dette giver fjenden chancen for at planlægge sit angreb.

Ved at udforske kryptografi, kan du gøre det 20% svære for fjendtlige spioner at udfører deres missioner.

Ved at konstruere den specielle bygning, orakel, vil du altid være i stand til at se hvem, der har udspioneret din by, også selvom deres mission lykkedes for dem. Denne bygning gør, at du altid vil modtage en rapport.

Forskning og spionage

Kryptografi