Guide Portal Guide 21

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigationNote fra forfatteren:

Denne guide går ud på at forklare hvordan du kommer bedst fra start til en ny server. Jeg vil lave flere guides som omfatter hvordan du spiller spillet, og hvor rutineret du er. Denne guide tager udgangspunkt i du er en rutineret spiller (har kendskab til spillet) og spillespil er balanceret (både deffensiv og offensiv) (Guiden tager udgangspunkt i du spiller på en oprørs server. Ting kan variere fra oprør til erobring.)


Dag 1:

Den bedste måde at starte sin by op på, er at følge dine ingame missioner du får vidst til højre i skærmen. De findes under denne:


Guide Portal 18 20 21 01.png


De giver dig et godt udgangspunkt i form af hvordan din by bygges op, og du vil have lettere ved at få råstoffer. Sideløbende vil du opleve du skal klare nogle angreb hos banditlejren, dette er måden du i starten samler kamppoint. Kamppoint bruges blandt andet til kultur point (300 kamppoint aka KP pr kultur) Derudover bruges de også til at erobre landsbyer på din ø. pr landsby du erobre, jo dyrere bliver den næste. Det er derfor vigtigt at gemme KP til dine landsbyerne i starten, da de er din hovedindtægt til råstoffer. Alt efter spillestil og server hastighed, vil jeg anbefale i få alle landsbyer og lvl dem op i minimum 3-4 i starten. Du kan sagtens gå længere op men kommer an på din spillestil, som jeg vil komme ind på lidt senere.


På den første dag har du 2 muligheder:


1.Rush KS
2.Rush byfest


Den første går ud på at du sætter fokus på at få gjort din by klar til at sende KS ud mod en støtte ø. På hurtigere servere er dette en mulighed allerede at kunne gøre inden for 24 timer (serverstart kl 15 -> kl 15 dagen efter) Der er både fordele og ulemper ved dette:


Fordele:

 • Du får by nr 2 og dermed dobbelt indkomst fra miner.
 • Du får en ny gud
 • Du har mulighed for at bygge flere bygninger af gangen = vokse hurtigere.


Ulemper:

 • Du sender KS til støtte ø = ingen landsbyer
 • Du har brugt dit slot = skal genere et nyt slot til ny by
 • Din by har fokus på KS rush, og derfor bagud i flere ting såsom senat akademi m.m.


Der findes ikke en rigtig guide omkring hvad der er det rigtige, det kommer helt an på din spillestil om hvad du vil gøre. 70% af alle grepolis spillere vil nok vælge at bygge en by 2 på en støtte ø, da du har 5 dage til at få den op og køre + flere gerne vil have deres byer til at ligge tæt.


Den anden mulighed var rush byfest. Det går kort fortalt ud på at du følger dine missioner med fokus på at få dit akademi hurtigst muligt i 30. Fordi så snart du har dit akademi i 30 kan du begynde at holde byfester i byen. Byfester er måske dyre, men som aktiv spillere, kan du generere mange KP på den måde allerede var starten af serveren og derfor kan du have et forspring. Men der er både fordele og ulemper ved dette også:


Fordele:

 • Du vil få et forspring på kultur point = flere byslots.
 • Du vil have en stor by i point (akademi er den bygning der giver højest point)


Ulemper:

 • Din by vil falde bagud i mange ting, heraf både tropper og bygninger da alt går til akademi og byfester.
 • Du bruger mange råstoffer på byfester = kræver høj aktiveret (måske ikke en ulempe)
 • Du vil kun have en by, 1 gud i længere tid.


Igen der er ikke en how to do liste på hvordan du bedst gør det og hvad der er bedst. Du skal gøre hvad du føler for. Kan os være en blanding. Men føler du at dine råstoffer er til det, vil jeg altid vælge nr 2 mulighed. Da du I det lange løb får mere ud af det, både i form af slot, men også landsbyer da du efter BB eller når ankers åbner på hovedøer kan tage en by der.


Dag 2:

Her fortsætter du med din beslutning om hvilken vej du skal gå. Dog vælger nogle samtidig med de planer de har lagt, at få senat med op. På den måde bygger du hurtigere til dit mål. Der er ikke meget at sige om denne dag da det egentlig er det samme som forrige. Det handler om at sørge for bygge køen er fyldt og du kommer tættere på dit mål. Et lille pro tip vil nok være at sørge for at få dine tropper med op, og gerne dem som kan loot en del. Fordi når du sender dem til banditlejren så tager de x antal råstoffer med hjem. Ved at du har tropper der kan bære meget, får du flere råstoffer til bygninger/forskning. Derudover er det også en god ide at gemme nogle af de tokens du får derfra. F Eks gunst tokens og især bygge tokens. Bygge tokens smider du først på byen når byggekøen er fyldt op med langsomme ting.


Dag 3-5:

Disse dage går det ud på at følge din plan og udvide din by yderligere. Det er også her hvor ankers begynder at dukke op på hovedøer, så at begynde at fokus på mulighed 1 (hvis du tog nr 2 og er færdig) vil ikke være nogen dum ide. Du skal også begynde at tænke over at der er få dage til BB slutter, og du derfor skal kunne forsvare, men nok også angribe andre fjender. Så muren skal bygges samt tropper skal sættes over. Ligesom på nybegynder guiden som jeg har lavet :LINK: anbefaler jeg du som semi aktiv spiller har mellem 300-500 deff tropper, så du er godt stillet mod angreb. Derudover anbefaler jeg at du sætter dit fokus på at bygge term + tårn i din første by.


Dag5+:

Dette er dagen på de fleste danske servere hvor begynder beskyttelsen udløber. Her skal du kunne forvente at flere kunne finde på at angribe dig. På en ny server er det tit folk som tester andre spillere hvor seriøse de er. Derfor er det vigtigt du er mere obs på din mobil eller PC i dag.


Hvis du bliver angrebet:

Hvis du bliver angrebet er det vigtigt du fokusere på at få sendt dine offensive tropper væk. Det kunne være som hjælp til en naboby eller som hjælp til et alliance medlem. Hvis du er på imens kunne du evt trække dine tropper ud og trækker dem hjem igen så snart angrebet er landet. Derudover er det vigtigt at aktivere milits. Det er gratis “tropper” fra din by til dit forsvar. De er ikke stærke men kan gøre en forskel som gør du vinder sejren. Du kan også aktivere forsvars boost. f eks forbedret forsvar. Du finder dem inde i dit “inventar”.


Hvis du vil angribe:

Hvis du vil angribe er det vigtigt du kun angriber med dine offensive tropper. Du vil miste rigtig mange ressourcer, men også tropper hvis du angriber med f eks sværd og buer. Du kan aktivere boost på dit angreb, det gør du ved efter du har sendt at trykke på angrebet. og gå ind i “magi” også finde den boost du vil smide op. Du kan også kaste negativ magi på din fjendes by. Du klikker på byen og vælger magi og herfra kan du f eks kaste jordskælv som tager 1-3 levels af muren hos din fjenden. Det gør du mister færre tropper og derfor har større chance for at vinde kampen.


Se flere guides fra Storekrog her:

Begynder guide til opstart af byer på nye servere (fokus på Oprør)

Gode nybegynder tips (fokus på Oprør)