Fra Wiki Grepolis DK
Hop til: navigering, søgningIntro

Når der snakkes om snipe/sniping, der menes der, at man sender tropper/skibe ind foran koloniskibet (ks) eller ind lige bag efter et ks er landet på en erobringsserver for så at ende med at dræbe koloniskibet, så byen ikke bliver overtaget eller kommer under belejring på en erobringsserver. Der findes 2 måder at snipe på i Grepolis; Front-snipe og Back-snipe Front-snipet kan bruges på både oprør og erobringsservere, mens back-snipet er forbeholdt erobringsservere.

NOTE: Back-snipe virker selvfølgelig ikke på verdener med oprørs systemet!


Front-snipet handler om at man sniper FØR ks lander, altså hvis et ks lander 16.30.00, så sender man tropper/skibe til at lande 16.29.59 - altså FØR ks.


Back-snipet handler om at man sniper ks EFTER det er landet, hvilket man kun kan på en erobringsserver. Her sender man tropper til at lande lige EFTER ks er landet, så hvis ks fx lander 16.30.00, så lander man 16.30.01.


Så hvordan gør man det så?

Der er naturligvis flere måder at gøre dette på, men en stor fordel vil være at have forvalter-premium funktionen aktiveret, da denne hjælper meget til netop at snipe.


Step 1: Åben kommandooversigten:

Denne vil vise, hvilke kommandoer, der er på vej fra eller til dine byer.

Guide Portal Guide 08 01.png


Guide Portal Guide 08 02.png


Step 2: Spot KS

Step 2 handler om at spotte, hvilken kommando/angreb, der er koloniskibet. Dette er typisk den sidste kommando, der sendes, idet man typisk ikke ønsker at angribe sine egne tropper. En anden måde at spotte KS på er ved at kigge på angrebstiden fra de forskellige byer og byernes placering - koloniskibet er langsommere og vil derfor have en længere rejsetid. Alternativt kan man på computeren trykke på den by, hvor angrebet er fra og så åbne en angreb/hjælp kommando op - man kan dernæst indtaste 1 i ks feltet og se rejsetiden (se nedenstående skærmklip, her kan det ses at rejsetiden for et ks er 35 minutter og 27 sekunder)


Guide Portal Guide 08 03.png


Step 3: Snipe KS fra samme by, der er sendt ks imod

Hvis man sender tropper/skibe fra andre byer mod den by, der er ks på vej imod, da vil den tid det vil lande på springe med +- 10 sekunder. Dog er der en regel i Grepolis, der siger, at lige så længe tropper har været på vej til en anden by enten angreb/hjælp - lige så lang tid vil det tage at vende tilbage igen, hvis man annullerer kommandoen. Dermed kan vi altså lande præcis på det tidspunkt vi vil - hvis vi sniper fra samme by, der angribes!


Back-snipe fra samme by, der angribes:


1) Hold kommandooversigten åben og vælg en by, du kan sende dine tropper væk til (sørg for, at der er god afstand til denne by, så dine tropper ikke lander i den valgte by, før du vil annullere kommandoen)


2) Vælg et tidspunkt, X, før KS lander - dette tidspunkt SKAL have et ulige antal af sekunder fx X = 01:01 (husk på man kun kan annullerer sin kommando inden for 10 minutter, så vi ønsker ikke at sende væk med mere end 20 minutter til ks lander - fordi så kan vi ikke annullere kommandoen og dermed ikke snipe)


3) Når der så er 01:01 til ks lander, så sender du dine tropper væk til den valgte by i 1). Hvornår skal du så annullere kommandoen?


4) Vi vil gerne have tropperne/skibene til at lande 1 sek efter KS er landet og da disse vil have lige så langt hjem som de har været væk, da kan vi ved at annullere kommandoen, når der er 0:30 til ks lander altså sørge for at lande 1 sek efter ks, da tropperne på dette tidspunkt har været væk i 31 sekunder (01:01-0:30 = 31)


Formlen, der kan bruges til dette hedder:

(X-1)/2.

01:01 skal regnes til sekunder, derfor 60*1+1 => X = 61.

(61-1)/2 = 30. Du skal derfor trække, når der er 31 sekunder til KS lander.


Front-snipe fra samme by, der angribes:


Front-snipe er næsten ens med back-snipe - her vil man dog lande FØR ks. Brug samme eksempel som back-snipe, men annuller da kommandoen, når der er 0:31 til ks lander, da tropperne/skibene dermed har været væk i 30 sekunder (01:01-0:31) og dermed vil returnere efter 30 sekunder og lande 1 sek før ks.

Her vil formlen være følgende:

(X+1)/2.

(61+1)/2 = 31 - du skal derfor trække, når der er 31 sekunder til KS lander.