Guide Portal Guide 04

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation"Hvad skal jeg gøre når jeg bliver angrebet?" Guiden

Notér venligst at denne guide er primært for spillere der er helt nye og kun har 1 by.

Så du har bygget en super fin by på 1500-2000 point. Du har været fredelig, ja du har ikke engang angrebet den 200 point by, der er i dit område, fordi du ikke vil såre deres følelser og du har måske kun hentet ressourcer enkelte gange i landsbyerne, for de skal jo også spise, ikke sandt? Men den her onde onde person ngriber din by mens du er offline og du finder ud af at 50 af dine tropper, som du har trænet, ligger døde på jorden og dit lager er tømt. Hvad gør du så?

Først og fremmest forhold dig roligt, Grepolis er designet for at spillere, som dig, kan være i stand til at overleve, ja og endda slå dem der angriber og "farmer" dig. "Så hvad skal jeg gøre?", spørger du. Hvis du følger disse 8 trin, så skulle det hjælpe.

De 8 Trin

1. Forsk byvagt. Milits er en fantastisk skadende enhed der er gratis for dig. De giver ingen fordele til angriber, men tager flere af hans tropper ud og forsyner dig endda med gratis kamppoint. Dog skal du lige notere dig at din ressource produktion reduceres i 3 timer hvis du indkalder militsen.

2.Når du ser et indkommende angreb, så indkald militsen og lad angriberen slås med din milits. Hvis du er færdig med at spille for den dag og den store grimme farming spiller ikke har været forbi dig endnu så husk at indkalde militsen før du logger af, i tilfælde af han angriber indenfor 3 timer efter du er logget af.

3. Byg ikke tropper! Dette er en meget vigtig pointe. Hvis jeg farmer nogen, så er jeg faktisk glad når de konstant producerer tropper. Kamppoint er en fantastisk værdifuld ressource i spillet, som jeg ikke er sikker på at have en stabil indtægt af hele tiden. Så hvis du kan forsyne mig med 20-30 kamppoint om dagen når du producerer tropper, så tager jeg glædeligt imod i stedet for dine ressourcer. Det er jo sådan at hver gang man har 300 kamppoint er det samme værd som 15000 træ, 18000 sten og 15000 sølv (som er hvad et byfest koster).

 • Hvis du skal være online noget tid, så kan du bygge tropper og sende dem til nabo byer. på denne måde kan du bygge et forsvar op og undvige angreb.

Det ideele senario vil være at angriber går hjem med tabte tropper og 0 ressourcer og 0 kamppoint. 4. Brug alle ressourcer. Før et angreb lander og før du logger ud, så husk at brug alle ressourcer i byen.


5. Byg kun følgende bygninger:

a. Bymur - Denne bygning øger dine troppers forsvarsværdi.

b. Bondegård - hvert niveau giver dig 15 ekstra milits til at slås , op til niveau 25.

c. Tempel - Du får brug for en masse gunst (grunde følger om lidt).


Hus angriber kan ødelægge bymur og andre bygninger (hvis stenhagl er forsket), så hviis du har valget for hvad du skal bygge, så gå efter bondegård eller tempel.

 • Med mindre de bruger lyn, dette kan tage niveauer af hvilken som helst bygning.


6. Brug alt din gunst og ændre guden til Zeus. Han elsker dem der ikke bliver behandlet så godt. Du skal ikke gøre noget med gunst før du har 200 gunst. Når du har 200 gunst så kaster du et lyn på din angribers by (gå til kortet, klik på byen, klik magi og så klik på lynet). Hvis du får en besked om at det ikke er tilladt, så kan det betyde en af to ting.

1. han er under Athenes skjold - i så fald skal du vente på det udløber og så kan du kaste et lyn.

2. En anden spiller har kastet negativ magi på ham indenfor de sidste par timer (afhængig af verdens hastighed hvor længe det er ) - i så fald, så vent til tiden er gået og du kan kaste et lyn selv.


7. Bliv medlem af en alliance. Du har sikkert hørt at at kæmpe/super alliancer er en dårlig ting, og det er de generelt. Men i denne sag så vil det virke for dig. Først og fremmest, så er de ofte ret lige glade med at du bliver farmet, så de skal nok lukke dig ind. For det andet, så har de mange medlemmer der generer gunst. Bliv medlem af den største alliance, som du kan. Hvis du kan blive medlem af en 1000 mands alliance, så gør det. Det gør ikke noget at du ikke ligger tæt ved dem, du får nok ikke meget støtte alligevel. Der vil være nogen alliancer der ikke lukker dig ind, hvis de ved du blive angrebet. Dog vil de fleste! Bare send en pæn besked til deres leder. Forklar at du er ny i spillet og du bliver angrebet og du gerne ville have noget hjælp. Så skulle de være søde og hjælpe dig.

 • En ting at notere sig; du bør slutte dig til en alliance i "dit hav" og ikke en hvor alle allierede ligger timevis væk.


8. Lav en tråd i alliance forum, der fortæller at du bliver angrebet/farmet og bed dem om at sende lyn på din angriber. De fleste af dem vil glædeligt gøre det, enftersom at sende lyn tager meget lidt energi. Husk at hvis kun 1% af din alliance lytter til dig, s åhar du stadigvæk 10 lyn om dagen der rammer din angriber. Hvis du føler der ikke er nok folk der vil hjælpe, så vær proaktiv og begynd at sende tilfældige medlemmer i din alliance beskeder og bed om hjælp.

Et par ting du skal undgå

Der er enkelte ting du bør undgå i denne situation. Mest af alt undgå at eskallere situationen. Selvom dette er svært at sige, eftersom ikke alle angribere er ens så ikke alle løsninger er ens heller.

 • Generelt set er det en dårlig ide at skrive til din angriber og sige ting som :
  • "STOP MED AT ANGRIBE MIG!! JEG HAR IKKE GJORT NOGET FORKERT!"
  • "HVIS DU IKKE STOPPER MED AT ANGRIBE, SÅ FÅR JEG MINE VENNER TIL AT TAGE DIN BY!"
  • osv.
 • Caps lock beskeder har det med at irritere folk og kunne gøre situationen væsentligt værre. Dermen ikke sagt at du aldrig skulle skrive til den person der angriber dig. Nogle vil være forstående, vi har alle været i din situation på et tidspunkt og er du heldig så vil de stoppe med at angribe dig. Jeg tænker det er værd at give det et skud! De fleste spillere vil have det syn at det er en del af spillet og du skulle se det som en værdifuld, lærerig oplevelse. :)
 • Alt for ofte vil spillere se et indkommende angreb og øjeblikkeligt skrive til angriberen og det vil bare starte en diskution. Dette hjælper ingen og kan virkelig ødelægge spillet for nogle spillere. Min regl #1, lad vær med at skrive til din angriber før du har tænkt over det lidt tid.
 • Sende en ticket til en supporter -
  • Med mindre du har en grund til at tro at spilleren der angriber dig snyder, så er der ingenting en moderator/supporter kan gøre for dig. Det er trods alt en del af spillet!
  • Hvis du er usikker på om en spiller gør noget forkert, så tag og læs spillets regler. Hvis du stadigvæk er usikker, så send en ticket og spørg support. Det er bedere at du sender det ind og rapporterer en spiller du mistænker for snyd end lader vær med at rapportere en spiller der måske faktisk snyder. Vi skal alle hjælpe med at holde spillet fair. Spillere der snyder er en sjælden ting, så tro endelig ikke det er normen.