Erobringssystemer

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation


Du starter kun med en by, men på et tidspunkt vil du ønske at udvide dit imperium ved at overtage andre byer. Der er to metoder at vælge i mellem, du kan enten bygge en by op fra ny (kolonisering) eller erobre en by fra en anden spiller (erobring). I denne sektion vil du lære lidt om disse metoder.

Der er to måder at overtage en ny by på, koloniserning og erobring. Af disse to er det erobring, der anses for at være den bedste måde, den er dog også mere kompleks. Der er to måder at erobre på, via erobring eller oprør. Nogle verdener bruger det ene system, hvor andre bruger det andet. Du kan finde informationer om de forskellige verdener og deres systemer her. Denne side skal hjælpe dig og give dig en kort introduktion til overtagelse af byer.

Krav

Før du kan overtage en andens by er der et par krav, du skal opfylde. Disse krav er: Bygninger, enheder og kultur.

Bygninger

Bygning Minimumsniveau Brug
Akademi Niveau 28 Påkrævet for at udforske koloniskib (akademi niveau 22) og erobring (akademi niveau 28).
Havn Niveau 20 Påkrævet for at kunne bygge koloniskib.

Enheder

For at kunne overtage en by skal du have et koloniskib (også kendt som KS). Dette skib bygges i din havn og er tilgængeligt efter det er blevet udforsket.

Enhed Navn Pris
Koloniskib Koloniskib 10,000 Wood.png 10,000 Stone.png 10,000 Silver.png 170 Pop.png

Du skal også have nok enheder med, til at sikre dig, at dit koloniskib sejre både på land og hav.

Kultur

Det sidste krav er, at du skal have nok kulturpoint. Du kan se dine kulturpoint i din agora. Når du starter spillet vil du have plads til to byer, en af disse pladser bliver brugt ved din første by. Din nye by vil derfor ikke skulle bruge nogen yderligere kulturpoint, men fremtidige byer vil kræve yderligere point.

Overtagelsesmetoder

Overtagelse ved erobring

Denne type overtagelse gælder for erobringsverdener, såvel som spøgelsesbyer på Hyperborea verdener (Hvor det ikke er muligt, at overtage andre spillere). På oprørsverdener skal du overtage via oprør, som kan læses forneden.

Du kan dele overtagelsen ind i to faser. I den første fase angriber du den valgte på og sikre dig, at dit KS lander sikkert. I den anden fase, under erobringen, sikre du dig, at byen har nok forsvar til at kunne modstå fjendens angreb, for at få byen tilbage.

Detaljer om overtagelse ved erobring

Angrebet

Vælg en by
KnopAanval.png

I denne fase skal du udvælge dig en by, som du vil overtage. Den maksimale afstand må ikke være mere end 48 timers.


Send angrebet
Tryk på den valgte by for at bringe enhedsfanen op, som ved et normalt angreb.
Dette skal du have med:
  • KS (dette vil gøre, at angrebet automatisk bliver sent som et erobringsangreb)
  • Landenheder (for at vinde kampen på land)
  • Havenheder (for at vinde kampen på havet)
Den vigtigste enhed i dit angreb er koloniskibet. Skibet må ikke blive ødelagt, under nogen omstændigheder, ellers vil erobringen afbrydes og overlevende enheder vil rejse tilbage. Det kan derfor være en god ide at sende bølge af angreb afsted, for at være sikker på, at enhederne overlever og at erobringen vil lykkedes.
Send forsvarsenheder med, eller send dem efter
Når erobringen skal til at starte er det også en god ide, at sende defensive enheder med, såsom birems, sammen med en del defensive enheder, så de kan forsvarer dit koloniskib i mens erobringen er i gang. Du kan selvfølgelig også støtte din erobring fra andre byer. I denne forbindelse er det vigtigt at lægge mærke til, at hjælpende enheder til erobringsprocessen skal sendes som støtte, hvilket vil gøre, at disse vil hjælpe med at forsvarer dit koloniskib.
En by kan kun blive støttet af guddommelige enheder, hvis byen, der bliver angrebet, tilbeder den samme gud, som byen hvor støtten bliver sendt fra. Dette gælder også for erobringer. Hvis du ønsker at støtte byen med guddommelige enheder fra en anden gud, skal disse sendes med dit KS fra start af.

Erobringen

Akademi Erobring Erobring.png
Når dit KS er i sikkert i byen, og du har vundet kampen på hav og land, er beboerne i byen ikke specielt glade for den nye hersker. Din erobrende hær skal bruge tid på at overbevise befolkningen om at du vil være en bedre hersker.
Varigheden på overtagelsesperioden kan variere fra verden til verden. På de fleste verdener kommer det helt an på hastigheden af verdenen, men den kan også blive sat uafhængig af hastigheden. Hvis du ønsker at vide, hvordan varigheder er på de forskellige verdener, bør du kigge på verdenernes indstillinger. Ved at udforske demokrati kan varigheden øges med 10%.
Under overtagelsesperioden har forsvareren ingen kontrol over sin by, men dine tropper kan blive angrebet uanset - på samme måde, som de også kan blive støttet. Du vil kunne se indkommende angreb og støtte, der er på vej til byen, hvis du kigger på byen du er ved at overtage.
Vigtigt: Under erobringen vil angreb være med til at fjerne dit koloniskib fra byen, hvorimod støtte vil være med til at sikre dig, at byen bliver din.
Succesfuld overtagelse
Hvis de erobrende styrker overlever overtagelsesperioden vil byen være din. Alle bygninger og teknologier, der er blevet udforsket, vil forblive de samme, medmindre du brugte guddommelige kræfter eller katapultur til at ødelægger muren eller andre bygninger. Dit KS vil ikke kunne bruge igen, dette forsvinder, når byen er blevet erobret. De støttende enheder vil forblive i byen indtil de sender dem hjem igen.
Ikke succesfuld overtagelse
Dit koloniskib vil blive ødelagt, hvis en spiller angriber byen, der er under erobring, og vinder kampen på havet eller landet. Dette vil sige, at en modstander skal enten besejre alle land- eller havenheder, for at kunne ødelægge dit koloniskib. Herefter vil erobringen stoppe.

Overtagelse ved oprør

Denne type overtagelse gælder for oprørsverdener. Alle andre verdener bruger Erobringssystemet (Som kan læses foroven).

Ved dette system er der to faser til overtagelsen: først skal du overbevise befolkning om, at deres nuværende leder ikke er god nok til at herske dem (angreb, der starter oprøret), herefter skal du sejle dit koloniskib ind i byen, for at vise dig, som den gode hersker, du er (under oprøret).

Detaljer om overtagelse ved oprør

Angrebet

Lazitas02.png

Så snart kravene er mødt, skal du sende et angreb, som et oprørsangreb (dette gøres ved at vælge det rette ikon i angrebsmenuen) og mindst besejre alle landenhederne i den valgte by. Herefter vil borgere begynde at så tvivl om deres nuværende leder. Dette tager tid, men rygtet spreder sig og hjælper din overtagelse. Det vil tage 12 timers efter et gennemført angreb, før oprøret blandt borgerne starter.

Flere oprør kan startes i en by, på samme tid. Men kun den spillere, der starter et oprør, kan erobre byen. Dette betyder, at andre ikke kan overtage byen, hvis ikke de har startet et oprør i byen.

En spiller kan ikke starte et nyt oprør i en by, hvor den samme spillere allerede har startet et oprør indenfor de sidste 24 timer. Det er derfor ikke muligt at udvide et oprør.

Oprør

Lazitas03.png

Under oprøret vil befolkningen i byen være villige til at acceptere dig som deres nye leder. Du har jo faktisk vist, at du er en mere kompetent leder, end deres nuværende leder, der lader byen blive overtaget. Sender du derfor et andet angreb (normalt), der inkludere et koloniskib i løbet af denne periode, vil du være i stand til at overtage byen.

Men der er to ting du skal være opmærksom på:

  • Selvom borgerne er i oprør over deres nuværende leder har han stadig fuld adgang til sin by og kan kommandere sine enheder, rekruttere nye og få hjælp.
  • Dette bør du have i tankerne, før du sender dit koloniskib afsted. For at overtage byen skal dit koloniskib vinde angrebet både på land og hav.

Bemærk: Du har kun 12 timer efter oprøret er startet til at overtage byen i. Udløber denne tid vil oprøret uddø og byen vil forblive i den nuværende herskers hænder. Varigheden af oprøret er uafhængigt af hastigheden på verdenen.


Spøgelsesbyer

Du kan selvfølgelig også erobre spøgelsesbyer på verdener, som har oprør, men da der ingen hersker er i byerne, der kan startes oprør i mod. Derfor er behøves der ikke at blive startet et oprør mod disse byer. Alt du har brug for et at sende et koloniskib sammen med nogen enheder, som beskyttelse. Hvis koloniskibet overlever ankomsten vil byen umiddelbart være din, hvis du opfylder kravene. Du behøver ikke at have udforsket erobring, for at overtage spøgelsesbyer.

Er du blevet overtaget?

Og har fjenderne taget alt fra dig? Frygt ej, i Grepolis betyder dette ikke, at verdenen er slut endnu. Skulle din fine by blive taget af en anden spiller vil du få muligheden for at starte forfra på en anden plads. Vi er selvfølgelig klar over, at du vil være lidt bagud, når du starter forfra... men vi gør op for dette ved at placere din by længere væk fra andre spillere, sådan at dine naboer vil have samme niveau som dig. Derfor er det en fin måde, at få en ny chance på og finpudse dine færdigheder, så du kan blive endnu bedre.