Casual verden

Fra Wiki Grepolis DK
Hop til navigation
Blessed city banner.png

I den casual verden, vil spillere ha en af deres byer beskyttet imod overtagelse. Dette giver spillerne lidt ro og giver lidt mindre bekymringer for at ikke miste alt imens det også giver den rigtige Grepolis erfaring ved at erobre andre byer og kæmpe for områder. Hver spiller som ønsker en mindre stressende spille erfaring kan hoppe ind i en beskyttet verden. De andre vigtige aspekter fra den beskyttede verden er at spillere der bliver nulstillet på andre "normale" verdener vil modtage tilbudet om at få tilføjet deres sidste by til en beskyttet verden.

Regler for en Casual verden

Hver spiller i en beskyttet verden vil have 1 by der altid er umulig at erobre. Den beskyttede by kan ændres i Agoraen.

Hvordan virker beskyttelsen?

 • Den beskyttede by kan angribes
 • Den beskyttede by kan hjælpes
 • Den beskyttede by kan modtage fjendtlige og venlige magier
 • Kampe kan udkæmpes i byen ligesom i en normal by

Hvad sker der hvis?

 • Kan spillere sende koloniskib imod byen? → Kampen vil blive udkæmpet som normalt, men erobring/oprør vil ikke gå igang.
 • Kan spillere sende oprørs angreb imod den? → Kampen vil blive udkæmpet som normalt, men oprøret vil ikke gå igang.
 • Kan spillere sende katapulter imod den? → Kampen vil blive udkæmpet som normalt, men Stenhagl teknologien vil ikke være aktiv, muren vil stadig blive revet ned.


Hvilken by er beskyttet?

Casual world island.png

Beskyttede byer vil være markeret men en speciel animation i Agoraen og en lys boble på hav oversigt kortet.

 • Hvis spilleren kun har en by, så vil den by være beskyttet
 • Hvis en spiller har mere end en by, så vil spilleren ha muligheden for at vælge hvilken by der skal være beskyttet.
 • Byen kan ikke sættes til "beskyttet tilstand" hvis der er et indkommende angreb (Inkludere illusioner)
 • Byen kan ikke sættes til "beskyttet tilstand" hvis det har et igangværende oprør eller en igangværende erobring.
 • Efter spilleren har ændret tilstanden for sin by vil der være en nedkølings tid på 7 dage før end byens tilstand kan ændres igen.

Angrebs begrænsning

På Casual verdener vil spillere ikke kunne angribe mindre spillere der har 20% forskel i points i mellem dem. Dette vil øge erfaringen for mindre og nye spillere, da de kun vil kunne blive angrebet af spillere med samme størrelse som dem selv.

Eksempel: Hvis en spiller har 1000 points, vil han ikke kunne angribe en spiller der har under 800 points. Han vil heller ikke kunne angribe en spiller der har mere end 1200 points.

slutspil

En Casual verden vil ikke ha noget slutspil til at starte med, dette kan dog ændre sig i fremtiden så fremt teamet ser det nødvendigt eller spiller basen vil have det.

Overførsel til en casual verden

Illustration cw.png

Når en spiller taber hans sidste by på en normal verden. så vil ha modtage muligheden for at få overført den by til en Casual verden. Spillerens by vil efterfølgende bliver overført til den nye verden i dens nuværende tilstand. Byen vil bliver overført til et åbent spot med erobrings beskyttelse. Bygge niveauer, forskninger,ting i inventaret,helte,rådgivere,by navn,event magier og andre vigtige ting vil også bliver overført til den nye verden. Det vil kun være muligt at overføre en enkelt by til en Casual verden.