Olympus

Fra Wiki Grepolis DK
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Hop til navigation
OlympusWikiBanner.png


Verdenens mål

At erobre og holde Olympus for at tjene Gudernes gunst. På Olympus verdenerne er dit hovedmål at erobre og holde Olympus en forudbestemt periode efter, at det er dukket op på kortet. Hvis det lykkes dig og din alliance at vinde verdenen, så vil du og din alliance bliver belønnet med "Det Gyldne Skind". "Det Gyldne Skind" sænker omkostningerne ved rekuttering af helte med 10%.

Find svar på flere spørgsmål on Olympus her: Olympus FAQ

Olympus Resumé

I slutspillet er verdens størrelse begrænset, tilgengæld er alle øer åbne for kolonisering. Det giver dig og din alliance tid til at lægge en passende strategi.

At erobre Olympus er en stor udfordring, dog kan du og din alliance få hjælp fra små- og store templer i jeres jagt på at erobre Olympus.

Templerne giver guddommelige kræfter til dem, der holder dem. Du og din alliance kan planlægge og beslutte, hvilke templer og kræfter i skal fokusere på for at nå jeres mål.

Yderligere er Olympus slutspillet delt ind i 4 stadier. Før tempel-stadiet, små templer-stadiet, store templer-stadiet og Olympus. Vi vil komme yderligere ind på de forskellige stadier i seperate afsnit, men lad os først snakke om templer og før tempel stadiet.


Templer

TemplesWiki.png

Herunder er et kort resumé af basis reglerne der er tilknyttet til templerne:

 • Templer starter som neutrale byer.
 • Alle templer er besat med neutrale defensive enheder.
 • Alliancer kan erobre templerne, som hvis det var normale byer.
 • Spillere, der ikke er i alliance, kan ikke erobre et tempel.
 • Templer har guddommelige kræfter, der bliver tildelt dem, der holder det (alle spillerne i den alliance).
 • Hvert tempel har en Gud tildelt, og du kan støtte templet med mytiske enheder tilknyttet til den Gud.
 • Efter et tempel er blevet erobret, vil et skjold blive kastet på templet med en varighed på 24 timer, hvilket beskytter det fra alle angreb i den periode.
 • Templer kan ikke spioneres på.
 • Templer har ingen ressourcer, der kan erobres.
 • Du kan ikke kaste magi på templer.
 • Alle enheder udstationeret i templerne er synlige for alle andre spillere.
 • Når templer først er erobret, så kan de ikke forlades igen.
 • Der er ingen mur i templerne.

Olympus Verdens Stadier

Som før nævnt, så har Olympus 4 stadier. Herunder vil du finde en forklaring af hvert stadie. Hvert stadie af en Olympus verden har forskellige længder baseret på verdens indstillinger. Herunder finder du eksempler på nogle verdensindstillinger, og den indvirkning, det har på Olympus' længde:


Små templer stadie:
Verdens hastighed Små templers stadie start tid (dage fra verdens begyndelse)
Langsom Normal Hurtig
1 60 45 30
2 51 38 25
3 42 31 21
4 33 24 16


Store templer stadie:
Verdens hastighed Store templers stadie start tid (dage fra verdens begyndelse)
Langsom Normal Hurtig
1 210 170 130
2 178 144 110
3 147 119 91
4 115 93 71


Olympus Stadie:
Verdens hastighed Olympus stadie start tid (dagene med store templer)*
Langsom Normal Hurtig
1 40 35 30
2 34 29 25
3 28 24 21
4 22 19 16


*Olympus stadiet er udløst, enten når alle 6 store templer er erobret eller ved at værdien i tabellen herover er opnået, hvad end der kommer først.


Før tempel-stadiet

Dette er det allerførste stadie på en Olympus verden, og generelt set det samme som at starte op på enhver anden verden. De største forskelle og ændringer for Olympus verdener er, som følger:

 • Små templer er allerede fordelt på kortet.
 • Du kan se de små templer, men du kan ikke angribe, sende støtte eller erobre dem i dette stadie.
 • Du kan udvide til alle øer i verdenen (men der vil ikke blive åbnet flere øer og kortets størrelse er begrænset).

For virkelig at kunne udnytte Før tempel-stadiet, bør alliancer bruge tiden på at få fodfæste tæt ved de templer, de ønsker at erobre der tilbyder de guddommelige kræfter, som de er mest interesseret i.

Små templer-stadiet

I dette stadie vil alle de små templer, der er fordelt på kortet, nu bilve låst op. Det giver dig og din alliance mulighed for at starte jeres jagt på Olympus. Det totale antal små templer, der er tilgængelige i en verden er afhængig af den verdens indstillinger. Hver alliance kan kun holde et begrænset antal små templer ad gangen (afhængig af verdenens hastighed), så det er vigtigt at sikre sig, at man vælger klogt, når man skal ud og erobre templerne. Vær sikker på, at den bonus templet tilbyder, såvel som templets strategiske placering, at de begge matcher din alliances planer. Den bonus templerne giver er tilfældigt fordelt på verdenen. Når din alliance erobrer et lille tempel, så får alle medlemmer gavn af den bonus, som templet giver i alle deres byer.

Til sidst, nogle små templer agerer også som portaler. Portalerne bliver brugt som en genvej til Olympus senere i spillet, og gør det muligt for alliancer at nå Olympus, selvom den ikke er dukket op tæt på deres hjemmebase. For mere detaljeret beskrivelse af Portal-templer, så se afsnittet herom længere nede.

Store templer-stadiet

I starten af stadiet med de store templer, så vil 6 templer dukke op, én for hver Gud. Templerne vil altid dukke op halvvejs mellem kortets centrum og den sidst tilgængelige ø på kortets kant, og de er fordelt på en ensartet måde. Det sikrer at de store templer forbliver tilgængelige for alle alliancer på verdenen. Den præcist placering kan variere baseret på andre faktorer. Hver alliance kan kun holde 2 store templer, så som det er med de små templer er det vigtigt at vælge klogt. Stadiet med de store templer kan afsluttes på to måder. Første er, at når alle 6 templer er erobret, så vil det automatisk starte Olympus stadiet. Den anden mulighed er, at når stadiet med de store templer når en forudinstillet længde.

Olympus Stadiet

OlympusInSeaWiki.png


For at vinde verdenen skal du og din alliance erobre og holde Olympus i en periode, der er bestemt af verdens indstillingerne. Olympus vil dukke op 72 timer efter alle store templer er erobret, eller 72 timer efter den maximale længde på stadiet med store templer er mødt. (tjek tabellerne her for den maximale tid). Olympus vil dukke op et tilfældigt sted indenfor kortets grænser, og når Olympus først dukker op, så vil det holde den placering i 11 dage. Efter denne periode, så vil Olympus teleportere til et nyt tilfældigt sted på kortet. Når Olympus ændrer placering, så vil alle enheder, der er udstationeret i Olympus, blive teleporteret tilbage til deres hjembyer, og guderne vil fylde Olympus endnu engang med en frisk hær af neutrale enheder.

Efter Olympus er blevet erobret af en alliance, så kan det ikke blive angrebet af en anden alliance i 24 timer. Alliancen, der holder Olympus, vil være nød til at sende enheder for at forsvare Olympus mod andre alliancer, og holde den så længe de kan. Som du vil bemærke, at vinde en Olympus verden, kræver at du og din alliance skal holde Olympus for en forudbestemt tid, der er baseret på verdenens indstillinger, men den maximale tid du kontinuerligt kan holde Olympus er 11 dage. For eksempel, din alliance erobrede det på dag 5 og holdt den i 6 dage. Når Olympus flytter, vil den tid din alliance har holdt Olympus være fastlås på 6 dage indtil I erobrer Olympus igen. Så for at gøre det kort, så skal I, for at vinde, erobre Olympus flere gange, når det hopper fra sted til sted på kortet.

Når først du har erobret Olympus, så er forsvar af det afgørende for succes, dog vil alle udstationerede enheder i Olympus blive ramt af gudernes vrede i form af "Olympus' forbandelse" For detaljer om denne forbandelse, se afsnittet dedikeret til dette længere nede.

Verdens afslutning

Når en alliance er erklæret vinderen af en verden, så vil der starte fredstid. Fredstiden varer i 14 dage og efter det vil verdenen blive lukket ned.

Olympus' forbandelse

Erobring af Olympus bringer dig tættere på guderne, men som almindelig dødelige, vil dine udstationerede tropper på Olympus lide under en grusom forbandelse. Guderne tester dig!

Temple UI olympus curse.png

Olympus' forbandelse er en kraft, der påvirker alle enheder, der er udstationeret på Olympus efter en alliance succesfuldt har erobret den. Forbandelsen dræber periodevist 5% af alle de forsvarende tropper indenfor Olympus' mure. Det tilføjer et ekstra lag i alliancers udfordring af at holde Olympus, og gør det ekstra svært at opnå kriterierne for at vinde en verden. For at holde Olympus, så skal du ikke kun holde fjendtlige angreb på porten, men også løbende sende støtte til Olympus med nye land- og havneforsvarsenheder, for at sikre at din erobringsprocess ikke bliver stoppet af guderne selv!

Portal-Templer

Portal-templer er en special type af små templer. Eftersom Olympus periodisk skifter placering, så vil portal-templer give alliancer en mulighed for at nå frem til Olympus, selvom det ikke dukkede op i nærheden af dem. Det gør Portal-templer til en uvurderlig strategisk ressource i Olympus stadiet, og kunne nemt gå hen og være forskellen mellem at tabe eller vinde en verden!

For at sende angreb eller støtte via Portal templer til Olympus, så skal du klikke på templet på kortet eller via af alliancens tempel oversigt. Klik på det ene af de to ikoner for at sende dine tropper mod Olympus via portal-templet.


Ring menu tw attack portal.png
Ring menu tw support portal.png
Portal angreb Portal hjælp


Antallet af portal-templer, der er tilgængelige i en verden er afgjort af verdenens indstillinger, ligesom antallet af små templer er. Portal-templer tilbyder ikke nogen direkte gevinst, som de andre templer gør, ikke før Olympus stadiet nås. Når Olympus dukker op på kortet, så vil templerne fungere som en genvej direkte til Olympus. Når du kontrollerer et af disse templer, så vil enhvert medlem af din alliance være i stand til at sende angreb eller støtte til Olympus gennem en portalen. Den totale rejsetid til Olympus er udregnet af rejsetiden fra din by til Portal-templet, plus et bestemt antal timer af portal teleportations tid.


Note: Det er vigtigt at notere sig, at portalerne kun virker én vej, i retning mod Olympus. Tropper sendt til Olympus via en portal, vil IKKE retunere til sin hjemby igennem portalen, men vil tage den lange vej rundt.

Sæsonbestemt fredstid (Julefred mm.)

I særlige ferieperioder er fredstid aktiveret, så spillere får lov til at tage en pause fra spillet. Denne fredstig er anderledes end den fredstid der er efter Olympus er blevet vundet, eftersom den det normale spil og implementere specielle regler for alle verdener.

Med et unikt slutspil, som Olympus er, vil fredstiden også opføre sig anderledes! På verdener med Olympus, fredstid virker anderledes end det gør på andre verdener, som Domination og Verdens Vidundere. Herunder kan du se hvordan templer virker under fredstid, så du ved hvad du kan forvente i disse perioder.

Små og Store templer i fredstid

I forbindelse med fredstid, vil små og store templer opfører sig, som hvis de var almindelige byer. Det betyder at de er underlagt samme standard restriktioner som en almindelig by. De kan ikke angribes så længe fredstiden er aktiv. For mere information om hvordan fredstid virker, se venligst denne side om Fredstid

Olympus i fredstid

Olympus er ikke så simpelt! Olympus vil forsvinde mens fredstiden er aktiv, hvilket betyder at det ikke kan gøre noget med Olympus overhovedet. Så snart det dykker op igen, det vil ikke have en ejer, heller ikke selvom det havde en ejer, da fredstiden begyndte. Dog vil status af dens forsvar være baseret på flere faktorer, der er baseret på hvornår Olympus skifter position igen:


 • Hvis Olympus er ejet når fredstiden begynder, vil alle land- og havneenheder, der er sendt som hjælp til byen, blive sendt retur til deres ejere (ligesom det sker når Olympus skifter position). Så snart fredstiden slutter, gendannes Olympus, men uden en ejer og på Lokationen med ingen enheder.
 • Hvis Olympus allerede er blevet ryddet når fredstiden begynder og det gendannes før det er tid til at skifte position igen, så vil Olympus gendannes uden enheder til at forsvare den.
 • Hvis Olympus ikke var ryddet når fredstid starter og den gendannes før det er tid til at skifte position, så vil Olympus gendannes med det samme antal enheder, som der var før fredstiden startede.
 • Hvis Olympus skal til at skifte position, mens fredstiden er aktiv, så vil det gendannes i en ny Lokation med alle enheder gendannet, klar til kamp!

Fordi ejerskab af Olympus er fjernet under fredstiden, så fortsætter Olympus' forbandelse, selvfølgelig ikke med at have indvirkning på den alliance der ejede Olympus før fredstiden. At holde Olympus tilføjer ikke til alliancens totalt tid, eftersom ejerskab er fjernet når Olympus ikke er synlig. Hvis Olympus er klar til at blive dannet for første gang, under fredstid, så vil det i stedet dannes når fredstiden slutter.

Belønninger

At erobre Olympus er en kæmpe bedrift, så der er selvfølgelig nogle belønninger tilgængelig til dem, der viser dedikation og målrettethed helt til slut. Herunder kan du se de unikke belønninger, der er tilgængelige for at deltage og vinde en olympus verden.


Artefakt

Når man vinder en Olympus verden, så vil alle medlemmer af den vindende alliance, blive belønnet med "Det gyldne skind". Denne storslåede artefakt giver dens ejer en permanent 10% reduktion i træningsomkostningerne for helte.


GoldenFleece.png


Alle vindere vil selvfølgelig også modtage et certifikat til at mindes deres sejr, og selvfølgelig også uddødeliggøres i Grepolis Hall of Fame

Medaljer

Olympus

Olympus mester
Awards temple hunt win world before relocation.png
Vundet af alliancen, der holder Olympus og vinder verdenen.
Kan kun vindes, hvis verden vindes indenfor 3 Olympus "hop".
Olympus velsignelse
Awards temple hunt win world.png
Viindes af alliancen, der holder Olympus og vinder verdenen.
Tæt på guderne
Awards temple hunt conquer olympus.png
Vindes af en hvilken som helst alliance, der har haft erobret Olympus.

Store templer

Følgere af Artemis Følgere af Athena Følgere af Hades
Awards temple hunt conquer large temple artemis.png
Awards temple hunt conquer large temple athena.png
Awards temple hunt conquer large temple hades.png
Erobret Artemis templet Erobret Athena templet Erobret Hades templet
Følgere af Hera Følgere af Poseidon Følgere af Zeus
Awards temple hunt conquer large temple hera.png
Awards temple hunt conquer large temple poseidon.png
Awards temple hunt conquer large temple zeus.png
Erobret Hera templet Erobret Poseidon templet Erobret Zeus templet

At vække guderne

Awards temple hunt conquer all large temples.png

Alle store templer er erobret før Olympus dukker op
(givet til alle aktive spillere på en verden, hvis denne opnås)

Små templer

Hengivne tjener

Awards temple hunt conquer small temples 1.png
Awards temple hunt conquer small temples 2.png
Awards temple hunt conquer small temples 3.png
Awards temple hunt conquer small temples 4.png
Erobret 1 lille tempel Erobret 2 små templer Erobret 3 små templer Erobret 4 små templer

Olympus FAQ

Tryk på billedet og find svar på spørgsmål om Olympus her:

Olympus FAQ

Der kommer sandsynligvis flere spørgsmål og svar, efterhånden som tiden går, og vi lærer flere detaljer omkring Olympus!

Vi har pt kun vores Olympus Wiki at finde besvarelserne du måtte have.