Kultur

Fra Wiki Grepolis DK
Version fra 5. jul. 2020, 16:10 af Pernall (diskussion | bidrag) Pernall (diskussion | bidrag) (→‎Brug af kulturpoint)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Hop til navigation

Kultur er nok det vidste aspekt af Grepolis. Kultur bruges til at opnå flere byer gennem kolonisering eller erobring (erobring eller oprør).

Kulturniveau

Når du modtager kulturpoint stiger du i kulturniveau. For hvert kulturniveau du stiger vil du være i stand til at overtage flere byer. Du starter på kulturniveau 2, som gør, at du kan eje 2 byer. Når du f.eks. opnår kulturniveau 4, kan du eje 4 byer. Her følger en tabel med kulturniveauer:

Kulturniveau Kulturpoint Yderligere kulturpoint
1 0 0
2 0 0
3 3 3
4 9 6
5 18 9
6 30 12
7 45 15
8 63 18
9 84 21
10 108 24


For højere niveau udregning af det totale antal kultur point behøvet for at nå et bestemt niveau, så er formlen som følger: Kulturpoint = KP Kulturniveau du vil nå = N

KP = 3/2(N^2-3N+2)

Hvis du allerede er på niveau N-1 så skal du ligge 3(N-2) til KP niveau for at nå til niveau N

Måder at opnår kulturpoint

Der er flere måder at tilegne sig kulturen i hele Grepolis; ved at holde Byfest, Olympiske Lege, Triumftog, teaterspil. Alle disse begivenheder finder sted i Agora, og alle giver kun 1 kultur point for hver gang, de anvendes / bliver holdt. Adgang til enhver af disse begivenheder, bør du klikke på Agora og derefter gå til Kultur fanen.

Triumftog

Dette er hoved metoden til at anskaffe kultur point som ikke koster nogen ressourcer eller guld. Denne metode medfører at du bruger dine kamp points (KP) - både offensive og defensiv at holde lidt processioner i dine byer. Som hver øger din beholdning af kultur point med 1.

Det er tilladt at afholde et Triumftog ved hver 300 anskaffede kamp points, som du optjener. Disse kamp point kan være både ubehageligt, hvor du angriber en spiller og dræber tropper / skibe, eller defensivt, hvor du er angrebet af en spiller og du dræber tropper / skibe. Og, du er kun tilladt at afholde et Triumftog i en polis på én gang, men du kan holde flere på en gang, så længe du holder dem alle i forskellige landsbyer. For eksempel vi siger, at jeg havde 5 byer, og jeg havde 1500 kamp point, som jeg ikke allerede havde brugt på Triumftog. Jeg ville være i stand til at oprette 5 Triumftog, dog kun 1 i hver by, samtidig med op til 300 KP per Triumftog. Så snart de alle er færdige, ville jeg have 5 ekstra kultur points.

Triumftog kan variere i længde afhængig af, hvor hurtigt verden, du spiller på, er. På en 1x hastighed verden, tager en Triumftog 8 timer at gennemføre. Der henviser til en 2x hastigheders verden, er denne gang halveres til bare 4 timer siden verdenen bevæger sig dobbelt hurtigt.

Byfester

At afholde Byfester er vejen at gå for spillere, som finder det lettere at rejse tilstrækkeligt med ressourcer, snarere end at anskaffe kamp points. Denne metode, som de andre 3, øger din beholdning for kultur point med 1 for hver gang du holder en festival.

For at fejre en by festival skal du have et akademi på niveau 30. Dette er det maksimale niveau af Akademiet. Ud over dette, hver gang du holder en Byfest så koster det dig 15.000 Træ, 18000 Sten og 15000 Sølv.

Denne metode til at anskaffe kultur punkter tager 12 timer at gennemføre på en 2x hastigheder verden og 24 timer på en 1x hastighed verden. Du er kun tilladt at afholde en Festival per by ad gangen.

Olympiske Lege

Organisering af Olympiske Lege er den eneste metode til at anskaffe kultur, du har behov for guld for at få det til at virke. Denne metode er i modsætning til resten, da det ikke enten bruge ressourcer eller KP til at udfylde, bare guld.

For hver Olympiske Lege du afholder skal du betale 50 guld og også skal have Akademiet i den valgte by være på niveau 30, ligesom når du udfører Teaterspil og holder Byfester. Denne metode akkumulere også 1 kultur point per. gang, at det anvendes.

Hver Olympiske Lege tager 5 dage til at fuldføre på en 1x hastighed verden og 2x og en halv dag på en 2 hastigheder verden.

Teaterspil

Dette er den særlige måde for at få kulturen points, da det kun er muligt, hvis du har besluttet at bygge et teater som en af dine to særlige bygninger. Men denne metode indebærer ikke nogen guld eller kamp points.

Hvis du har besluttet at bygge et teater som en af dine særlige bygninger så tillykke, du er nu i stand til at afholde Teaterspillinger for at få kultur points. At holde et Teater stykke, skal du betale 10.000 Træ, 12000 Sten og 10000 Sølv hver gang du holder et.

Du er kun tilladt at afholde et Teaterspil per. landsbyen ad gangen. Hver Teaterspil tager 5 dage til at fuldføre på en 1x hastighed verden og kun 2 og en halv dag på en 2x hastigheder verden. Hver Teater Play anskaffer dig 1 kultur point ved afslutningen..

Brug af kulturpoint

Der er to ting at bruge kulturpoint på: Nulstilling af udforskning og forøgelse af kulturniveauer.

Nulstilling af udforskning

Nulstilling af udforskning bruges ikke ofte, da det koster kulturpoint. Disse er vigtige i spillet, derfor skal de bruges varsomt.

Forøgelse af kulturniveau

Ved at forøge dit kulturniveau kan du opnå nye byen gennem kolonisering og erobring.

Genstart

Hvis du vælger at genstarte eller mister din sidste by på en verden vil din kulturpoint blive nulstillet. Du vil kun beholde op til 3 bypladser.

Du beholder også din kamppoint-rang, så dine total point vil blive vist i din agora. Men du vil kun beholde de overskydende kamppoint efter at have divideret med 300 til fremtidige kulturelle begivenheder. Så hvis du for eksempel havde 950 ubrugte kamppoint i din agora da du genstartede, vil du have 50 kamppoint mod din næste begivenhed.