Guide Portal Guide 01

Fra Wiki Grepolis DK
Version fra 1. jun. 2020, 14:36 af Pernall (diskussion | bidrag) Pernall (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Hop til navigation
Dette er en guide der er oversat fra engelsk. Der er lavet småændringer i guiden 
for at tilpasse den til spillets nuværende form.
men alt det grundlæggende skulle være det samme.
Link til den originale side kan findes i bunden af guiden.

En Basis Guide til Grepolis

1. Så den første ting du skal lære i dette spil er ikke om hvor mange point du har men om størrelsen på din hær. Så altid prioter bygning af tropper over udviddelse af bygninger.

2. Den anden ting du skal lære er at du er kun så god som den alliance du er medlem af. Så du skal altid gøre hvad der er bedst for alliancen og være en "team player".

3. Bidrag til alliance forum, vær involveret i alliance aktiviteter. for hvis det første du slår op på forum er at du har brug for hjælp, så skal man ikke blive overrasket hvis folk ikke har lyst til at springe til for at hjælpe.

4. Du skal være konstant i "angrebs mode". Alt der ikke er blåt eller grønt er fjender og skal nedlægges.

5. En hær der angriber en by skal ALTID være ledsaget af mindst 20 fyrskibe (40 ville være at foretrække). Du skal aldrig sende angreb uden fyrskibe til at ledsage dine tropper i transportskibene, for alt der skal til en enkelt birem, trirem eller et fyrskib i en fjendtlig havn for at synke alle transportskibene incl. tropper. Resultatet af en kamp er afgjort med basis matematik, så siden dine transportskibe har 0 i forsvarsværdi så er det lige meget om du har 50 transportskibe med angrebet for 50 x 0 er stadigvæk 0, så når de kommer op imod fx en birem så dør de allesammen i havnen.

6. Dine huler skal altid have mindst 25.000 sølv opbevaret, så hvis en god spiller finder på at ville se hvad du har i byen så er der større sansynlighed for det udløser en rapport.

7. Tålmodighed er en dyd i dette spil. Det betyder hold dine tropper hjemme til fin fyrskib flåde er fuldt udbygget inden du sender dem afsted i et nyt angreb eller vær sikker på din hær er mindst 50% genopbygget for jo mindre hæren er jo mindre effektive er den.

8. Alle byer skal have 1...10 birem stående i havnen. Disse birem kan byttes med andre allierede der er nærved din by som Trip/vagt, så udløser de en rapport hvis byen er under angreb. Den bedste Trip/vagt er dog en hurtig transportbåd siden de kun vil dø når både land enheder og havne enheder er væk fra byen og de koster kun 5 befolkning at bygge.

9. Hvis du vil angribe en spiller på din ø for første gang, så send det mindste antal slynger/hoplit at du kan og så tjek din mur for at se om de ramte en milits. Hvis de ramte en milits så er spilleren online, vent til de er offline og så send et rigtigt angreb.

10. Læs guides så du forstår spillets opbygning og så kan du undgå at lave for mange Noob fejl men husk: Hvad der er en god strategi for andre er ikke nødvendigvis en god strategi for dig. information og guides du finder på forum, wiki og andre steder på nettet er alle alternative taktikker, så vælg den der passer bedst til din spillestil.

11. Sæt din tid (i spil instillinger) til den tidszone angivet af ledelsen i din alliance (nok mest relevant på de internationale servere)

12. Flyt dine offensive enheder ud af din by når du er offline.


Kulturpoint Guide

En hurtig gennemgang af de 4 måder man kan få kulturpoint på:

1) Byfester. Omkostning er 15000/18000/15000 (Træ/Sten/Sølv) og kræver Akademi niveau 30. Varrigheden af byfesten vil varriere afhængig af verdenshastigheden (24 timer divideret med verdenshastighed). Dit kulturpoint bliver først tilføjet EFTER byfesten er fuldført. Du kan kun holde 1 byfest per by ad gangen.

2) Olympiske Lege. Omkostning er 50 guld og kræver Akademi niveau 30. Varrigheden af Olympiske lege varrierer afhængig af verdenshastigheden(24 timer divideret med verdenshastighed). Guld er en premium enhed der kun kan anskaffes med kreditkort, promotilbud eller guldbørsen

3) Triumftog. Omkostning er 300 Kamppoint (KP). Varrigheden af triumftog varrierer afhængig af verdenshastigheden (den er 1/3 af tiden det tager at afholde en byfest). KP får man ved at dræbe enheder og som udgangspunkt er KP lig med enhedens befolkningsomkostning (for eksempel 1 KP for at slå 1 slyngekaster ihjel, 3 KP for at slå en rytter ihjel, 170 KP for at synke et koloniskib). Du vil også få KP ved at støtte andre spillere. KP fra forsvar er delt efter hvor mange enheder dine tropper slog ihjel.

4) Teaterspil. Omkostning er 1000/12000/1000 (Træ/Sten/Sølv). Varrigheden af teaterspil varrierer afhængig af verdenshastighed (120 timer divideret med verdenshastighed). Teaterspil kræver både Akademi niveau 30 og at du bygger et Teater (specialbygning) .

Den bedste måde at få kulturpoint er med byfester (specielt godt hvis du har max ressource bygninger så skulle du gerne have nok til at starte ny byfest når den forrige slutter og Triumftog (bliv ved med at angribe fjender!). Lad vær med at bruge guld på Olympiske lege og i mine øjne er teater ubrugeligt, så lad vær med at bygge det!


Dodge/Undvige Angreb

Dodge (eller undgive) angreb, er når man flytter sine tropper væk fra målbyen så de ikke bliver såret når angrebet lander. Du kan indkalde din milits kort før angrebet lander, så vil de slå angrebne tropper ihjel. For at aktivere milits skal du gå ind i din bondegård og klikke "indkald milits" knappen. Du skulle også minimere antallet af ressourcer i dit lager så angriberen går hjem med så lidt bytte som muligt. At dodge/undvige er en fundemental taktik, som alle burde forstå. Når du er stillet overfor en serie af angreb, er det generelt en god ide at dodge/undvige fordi:


1) Du sparer dine tropper så du har flere tilgængelige til at besejre et evt. Koloniskib angreb.

2) Hvs du dodger/undviger effektivt så vil angriber få få eller ingen kamppoint. Hvis du har tænnkt dig at dodge/undvige så vær sikker på at gøre det klart i forum, hvis du har meddelt indkommende angreb. Det er ikke fair eller klogt at lade sine allierede ofre sine tropper som hjælp til din by mens du undviger med dine!


Metoder

Der er flere metoder du kan bruge når du dodger/undgiver et angreb. De har alle til fælles at du sender dine tropper og skibe ud af byen så de ikke kommer til skade. .

  • Du kan sende dem som hjælp til en af dine egne eller en allierets byer.
  • Du kan sende dem på en ø-mission (kræver dog en er tilgængelig)
  • Du kan også sende dem ud under 10 min fra angrebet lander og så afbryde deres rejse så de lander hjemme i byen lige efter angrebet er landet. Husk at afbryd indenfor 10 min for efter 10 min vil du ikke have mulighed for at afbryde deres rejse længere og må vente på de når deres mål.


Timing

Før et angreb med koloniskib er der ofte nogle angreb for at rydde byen for tropper. Disse angreb er der for at øge chancen for at koloniskibet kommer ind i byen. Det kan være en god ide at dodge/undvige alle angreb på nær det med koloniskibet i. Dog vil der ofte være meget lidt tid mellem de almindelige angreb og koloniskibs angrebet til at få dine tropper ind foran koloniskibet, så det ikke kommer ind i havnen.

Når man sender sine tropper ud af byen som angreb eller forsvar så bliver man udsat for et tidslack. det er +/- 10 sekunder så fra du trykker på knappen kan dit angreb lande indenfor et interval der hedder +/- 10 sekunder. Når du vælger at trække tropper hjem fra en by eller sende dem ud af byen og afbryde deres rejse så trickes det her lack ikke. Så der er intet lack når du trækker tropper hjem fra en by og intet lack når du afbryder deres rejse og de vender om . Så man kan vælge at sende sine tropper ud af byen og trække dem tilbage så de lander lige foran (eller efter hvis man spiller erobring) koloniksibs angrebet. Det kaldes at snipe.


Husk din milits!

Når du sender dine tropper ud for at dodge/undvige et angreb, så kan du indkalde militsen i din by, så er der noget til at tage nogle af de angrebne tropper ud. En af de hyppigste Noob fejl er at glemme dette! En af de gode ting ved mlitsen er at selvom de skulle blive udryddet kan de indkaldes igen 3 timer efter sidste indkaldelse og det koster ingen ressourcer eller befollkning. For at indkalde militsen skal du gå in på din bondegård og klikke på "indkald milits" knappen. Du får 10 milits pr. bondegårdsniveau eller 15 hvis du har forsket Byvagt (og dette er et MUST for forskning) En god ide kan være at indkalde militsen på bestemte tidspunkter, som en gang lige 3 timer før et Koloniskib angreb og så igen lige før Koloniskib lander i håb om de kan hjælpe med at snipe det angreb.


Minimér ressourcerne på dit lager

Når du dodger et angreb der indenholder land eller flyve enheder, så er det en god ide minimere den mængde ressourcer du har på dit lager inden angrebet lander, så de får så lidt bytte som muligt med hjem. Hvis du har markedsplads, så kan du sende ressourcer til andre spillere. Markedet vil være nød til at være minimum niveau 5 for at kunne sende ressourcer rundt. Andre måder at minimere tab er:

(1) Brug dem til at fylde byggekøen

(2) Brug dem på rekuttering af tropper (bare sikre dig de ikke er færdige før angrebet lander!)

(3) Put sølv i hulen Deposit

(4) Tilbyd ressourcer på marketspladsen. (Tilbyd en urimelig byttehandel så det ikke er attraktivt for andre at tage dine ressourcer!)


Nogle bekymringer:

Hvis du har høj mur (og evt. tårn), så vil det måske være en god ide at blokere et Oprørs angreb ved at fylde byen med tropper, jo flere tropper der er jo mindre mister du. Det er bedre at have tropper uden mur end mur uden tropper. Gem dine Birem til Koloniskibs angreb. Dodge/undvig alle andre angreb før Koloniskib. Hvis det er en forsvars by så snipe inkommende koloniskib med dine tropper (ved at sende dem ud og trække dem igen så de lander lige før koloniskib)

Ved at bruge byggekøen til at "opbevare" ressourcer mister du kun 10% af ressourcerne når du afbryder opbygningen, hvilket er væsentligt bedere end at fjenden tager dem med.


Første by (Balanceret Koloniskib) Guide for begyndere

Jeg skriver denne guide fordi jeg mener den er mere informativ og en bedre strategisk guide end de andre. Det er en bedre måde at gøre det på og vil gerne dele denne strategi med jer andre. Som en kort instruktion: Denne guide går fra at følge start missioner op til en 2000 point b med nok brugbare enheder for offensiv, defensiv, koloniskib til grundlæggelse af din første by; til en 4000 point by med erobring udforsket og klargøring til by din 3. og 4. by. Guiden vil fortælle dig at slette alting unødvendigt for at maximere ledig befolkning for at få flere enheder og hvordan du bygger nogle bygninger for at maximere produktion.


Tips:

Tip #1: FØLG MISSIONERNE. De tidlige missioner tager meget lidt tid og vil følge dig hurtigt til over 1000 point. Hvis du har ekstra ressourcer og plads i din byggekø, overvej at opgradere dit Senat, eftersom det vil forkorte byggetider på senere stadier. Akademi er et andet område at arbejde med i missionerne.

Tip #2: Angrib banditlejren til du har nok Kamppoint til at købe 4 landsbyer og opgradere dem til niveau 3 eller 4. Disse kan alle være klar indenfor få timer, hvis du følger missionerne og angriber banditlejren så snart du kan. De første 4 landsbyer koster ikke meget, den 5. landsby koster 50 kamppoint og den 6. er bedst at gemme til senere.

Til #3: Vælg din gud (Hera og Athene er gode valg i starten, dog er missionerne lavet med henblik på at man vælger Hera). Der er lille omkostning og store fordele at hente.

Tip #4: Brug ø missioner når det er praktisk. Tidligt er nogle ø missioner meget ambitiøse og du skulle ignorere dem, men i det mindste tage at se dem igennem. Ø missioner der giver dig offensive tropper er meget værdifulde på dette stadie, såfremt du har ledig befolkning til det. Ø missioner hvor du mister forsvar, ressourcer ol. kan give problemer, specielt hvis du mister mere end en dag (fordi på dette punkt vil de alle være i samme by) og dem hvor du er nød til at provokere et angreb mod dig selv er sjældent det værd (de er dog gode for kamppoint, hvis du har de rette enheder).


Tidlige bymål:

Det er her jeg tænker du burde være efter at have spillet på en verden i ikke mere end 2-3 uger (ved hastighed 1). Det svarer til en by på 2000+ point.


Tidlige bygnings prioteringer

Senat til niveau 15 (Dette er et krav for mange bygninger og hjælper med at nedsætte byggetid på alle bygninger)

Bondegård til niveau 25 (Hvis du har en landudvidelse, så kan du gøre det her en smule langsommere)

Lager til niveau 13 (Så du har plads til flere ressourcer)

Hule til niveau 5

Kaserne til niveau 10

Havn til niveau 10

Tempel til niveau 5 (Så du kan bygge harpy, hvis du har Hera som Gud)

Market 10 (Så du kan hjælpe andre)

Skovhugger/Stenbrud/Sølvmine niveau 25

Mur niveau 10 (Vær varsom med muren på verdener med erobrings systemet).

Sæt trip/vagt i alle dine allieredes byer på øen (typisk 1 sværdkæmper eller 1 guddommelig udsendt).


Tidlige udforskning prioteter (i tpisk forsknings rækkefølge, men ikke nødvendigvis vigtig langsigtet):

Slyngekaster (Til brug i missioner og angreb på banditlejren)

Landsbyboernes loyalitet

Hoplit

Bueskytte

Keramik (Giver et stort boost til dit lagers kapasitet)

Byvagt (Giver 50% ekstra milits til forsvaret, god hvis du bliver angrebet meget)

Rytter

Underviser

Koloniskib

Birem

Fyrskib


Måske/Måske ikke forskning

Arkitektur

Kran

- Begge af disse ville nedsætte tiden det tager dig at producere bygninger. Jeg kan godt lide at forske dem og efterfølgende slette dem når byen er færdig bygget. Bare husk hver gang du fjerner forskning koster det 1 kulturpoint. Architecture


Ikke anbefalet forskning:

Spionage


Tropper:

150 Sværdkæmpere, 150 Slyngekastere, 100 Bueskytter, 150 Hoplitter, 40 Ryttere og 10 Transportbåde. Du bør også starte med at bygge dine Birems til du har omkring 50. Disse enheder kan bruges til at sende til alliancemedlemmer der har brug for dem. Prøv også at gemme noget plads til dit første Koloniskib, jeg ville tilføje et niveau eller to på bondegården hvis nødvendigt.


Grundlæg din første by:

Efter du har bygget dit første Koloniskib og har et godt anker i sigte på en ø i nærheden. (undgå øer uden landsbyer, hvis muligt). Send dit Koloniskib til det anker og begynd processen at grundlægge din by nr. 2.


4000+ point by:

Det næste skulle guide dig igennem til en 4000+ point by og i god form til at få endnu en by.


Bygningsmål:

Senat niveau 15 (For at nedsætte byggetiden)

Bondegård niveau 35 (For at have befolkning til dine tropper)

Akademi niveau 22 og på vej til niveau 30

Lager niveau 22 + flere hvis det er nødvendigt

Hule niveau 10

Kaserne niveau 10 (for rekuttering af Ryttere)

Havn 10 (For at kunne bygge Koloniskib)

Skovhugger/Stenbrud/Sølvmine niveau 25-40 (Afhængig af hvor meget du henter i landsbyerne)

Mur niveau 25 (varsom med muren på erobrings verdener).


Tropper:

Der er flere retninger man kan gå i sin hovedby. Du kan "balancere", du kan gå offensiv eller defensiv, bare husk du skal have Fyrskibe med dit Koloniskib og spiller du på en verden med erobringssystemet, så får du også brug for at sende Birem (du kan alternativt bygge Trirem i stedet for både Fyrskibe og Birem). Det afhænger af hvor sikker du er i det område. Hvis du er omringet af mange fjender, så skulle du bygge i enten balanceret eller defensiv retning, hvis ikke så virker offensiv til at give mest mening, med undtagelse af erobrings verdener, i det tilfælde vil en balanceret by være anbefalet. Følgende eksempler er af forskellige enheds sammensætninger.


Balanceret:

Juster din hær efter følgende ratio af enheder: 1 Offensiv enhed og 2 Defensive enheder og så tilføj 1 til den side der har mest behov (Defensiv eller Offensiv).


Offensiv:

114 Befolkningsværdi af enten Hoplitter eller Ryttere, eller andre offensive enheder du har lyst til. Jeg vil anbefale du kun bygger 1 type (Enten Stik-, Slag- eller Distancevåben.)

5-6 Transportbåde (med mindre du bygger flyende enheder), og 20 Fyrskibe

Med offensive enheder skal du kombinere dem alle til en stor enhed. Jeg bruger kun dette eksempel til at give dig en ide om hvordan du ikke behøver sende alle enheder samtidig selvom du kan, og med offensive enheder er det bedst at sende alle på en gang men med defensiv kan det være en god ide at dele dem op til tider.


Defensiv:

36 Sværdkæmpere, 36 Bueskytter, 72 Hoplitter, 5-6 Transportbåde og 25 Birem.

Hvad du skal bruge disse enheder til er støtte til dig selv og din alliance. send en til hver person der har brug for det indtil du ikke har flere.


Offensiv:

Hvis du går i en offensiv retning så skulle du lave "nuke" (kun slynger, hoplitter, ryttere eller harpy(Anbefalet)), bare husk at bygge eskort skibe til dit koloniskib og transportbåde til dine enheder (Jeg vil anbefale langsomme transportbåde til dette, da hurtige transportbåde ikke vil få dit koloniskib til at sejle hurtigere).


Bygninger der ikke har brug for udviddelse på nuværende tidspunkt:

Markedsplads niveau 10

Tempel niveau 5 (Tilstrækkeligt hvis du har hera som gud, ved andre vil du nok udvidde det en smule)


Nye teknologier:

Værnepligt

Skibsbygger

Køjer

Plov

Hurtige transportskibe

Falanks

Matematik

Gennembrud

Kartografi

Erobring


Ikke anbefalet teknologi:

Alt andet jeg ikke har nævnt, med minndre du vil bytte fyrskibe og birem ud for trirem, så er det fint, men vær opmærksom på hvis du vil ændre det nu skal du bruge kultur point på at 0 stille de to andre.


Landsbyer:

Køb din 5. og 6. landsby og opgradér til et anstændigt niveau.

Special bygninger:

Nu bør du bygge dit senat til niveau 24 og din bondegård til niveau 40 og så skulle du bygge Term på venstre side (du kan kun bygge en specialbygning på hver side af byen), og så ingenting på højre side, for at spare befolkning (man kan bygge tårn for forsvarsbonus dog, men er det et sikkert område, så kunne du bygge handelskontor, da det ville være rart på verdener med verdens vidunder slutspillet).


Til slut:

Efter dette kan du nu bygge din bondegård, lager og akademi fuldt ud og opgradere dit tempel til omkring niveau 22 (eller hvad der giver mening i forhold til de mytiske enheder du vil bygge).


Forskning:

Kamperfaring og måske noget til mytiske enheder (tempelplyndring og guddommelig udvælgelse) og måske stærk vin, for at øge hastigheden du kan tjene kulturpoint.


Og lige til sidst:

Nu bør du rive alt det ned du ikke længer har brug for, for at få så meget fri befolkning, som du kan. Som fx. Senatet, du kan rive det så langt ned du vil (ikke længere end ned til niveau 10 ), de fleste siger omkring niveau 15. Balancer dine ressourcebygninger i forhold til hvilken type enheder du bygger i byen. (en niveau 40, en niveau 30 og en niveau 20 ). og glem ikke +/- produktion på den ø, som byen er på.


Spotte Koloniskib

Jo før du opdager du er under angreb, desto mere præcist er dette. Her er hvad du vil se hvis du bliver angrebet:

1) Du vil se et stort orange logo med krydsede sværd, i toppen af skærmen. Hvis du klikker på dette logt, så vil den fortælle dig hvor angrebet er fra og hvad by der bliver angrebet (Såfremt du har forvalter aktiveret) og hvad tiden er for angrebet lander og en nedtælling til angrebet lander.


2) Tælleren er den vigtige del. Første regel: Koloniskibe kan kun rejse i 48 timer. Så hvis det kommer længere væk fra end det, så kan det ikke være et koloniskib. Men det er ikke det der sker her i vores senario. Så lad os sige du har et indkommende angreb på din by og du er ikke sikker på om det er et koloniskib.

Teknik:

Trin 1: Vær sikker på at du har valgt den rigtige by der bliver angrebet (hvis du nu har flere der bliver angrebet samtidig), ved at kigge på bynavnet i topppen af skærmen.


Trin 2: Klik nu på ikonet med de krydsede sværd (der blinker orange), klik på bynavnet til den by der angriber og tryk på "gå til"


Trin 3: Klik på byen og vælg "Angrib".


Trin 4: Skærmen hvor du kan vælge tropper er nu åbnet.


Trin 5: Skriv "1" i boksen under Koloniskib. Det kan du gøre selvom du ikke har et koloniskib i din by.

Trin 6: Du kan du se rejsetiden på koloniskib til den by. Hvis den svarer til nogenlunde samme tid som det inkommende angreb, så kan du roligt regne med det er et koloniskib.


Konklusion

Husk at Kartografi reducerer rejsetiden med 10%, Sæt sejl reducerer rejsetid på koloniskib med 15% og special bygningen, fyrtårn, reducerer rejsetid med 15%. Det er yderst sjældent folk bygger fyrtårn så ikke stor grund til at tage højde for det. Forbedret troppebevægelse og enkelte helte kan også have effekt på rejsetid. Problemet her er at bliver koloniskib sat i vandet mens du er inaktiv så vil du stadigvæk kun kunne se tiden det lander og tilbageværende rejsetid, så hvis du har været offline i 8 timer, så kan du ikke vide om det var sendt for 7 timer og 45 minutter siden eller 15 minutter siden. Det er vigtigt at tjekke sin konto løbende.


Hurtig guide til at snipe et koloniskib:

(Fokus på defensivt snipe (Birem og tropper) Herunder vil jeg hurtigt forklare hvordan man laver et Snipe. Vær sød at læse det og praktisere det for det VIL redde byer og ressourcer brugt på at sende støtte som rydde angreb tager ud for ingen verdens nytte.

Basis om at snipe

Når du prøver at snipe, vil du være nød til at gøre følgende : Klik på byen eller BB-koden for byen, som du vil støtte/snipe. Vælg "hjælp" ikonet, IKKE agrebs ikonet. Der kan du se hvad du har af tropper i din valgte by, at vælge fra. Her vælger du Birem (du skal selvfølgelig have birem til rådighed i byen) og/eller hvor mange tropper du vil sende (du kan ikke vælge mere end du har i byen).

Når du har gjort dette vil der komme flere oplysninger i vinduet, under de tropper du har valgt. Til højre kan du se den estimerede tid at hjælpen vil lande (den bliver ved med at tælle indtil du trykker på send) og til venstre kan du se den estimerede rejsetid for de valgte enheder. Nu hvor du har gjort alt dette, så skal du afgøre hvornår det er det bedste tidspunkt at trykke på "send" knappen for at snipe Koloniskibet bedst muligt.

Eksempel:
Hvis Koloniskib lander kl 15:00:00 og sidste rydde angreb lander 14:59:00, så vil du have 
dit forsvars snipe til at lande mellem sidste angreb og koloniskib angrebet. 
NOTE: Spillet har et lack på op til +/- 10 sekunder for at give alle en fair chance 
for at lande  koloniskib eller snipe og bare for at gøre spillet lidt mere svært.
Så hvis koloniskib lander kl 15:00:00 og sidste angreb lander 1 minut før, 
så skal du prøve at lande dit snipe indenfor det vindue på 1 min.
Udfyld antallet af tropper og så vent til tiden rammer den rigtige tid 
hvor du skal sende dine tropper afsted.

Hold i tankerne at der er det lack på op til +/- 10 sekunder. 
Jeg sender altid omkring 10 sekunder før den ønskede ankomst tid, for så vil 
jeg i værste tilfælde lande 20 sekunder før den ønskede tid. 
Så i det her eksempel trykker jeg på "send" kl 14:59:50 for at snipe det koloniskib 
der lander kl 15:00:00. Så snart jeg har trykket på "send" så kan jeg 
se i kommando oversigten hvad den endelige ankomst tid blev 
og se om jeg har ramt rigtigt eller ej.


"Anker"

Der er 2 måder at snipe på; et snipe med birem og et med tropper/birem.

Et birem snipe er kun birem. For at give dig selv flere chancer for at trække og sende, i tilfælde af at du misser (på grund af de +/- 10 sekunder) og for at give dig større chance for et succesfuldt snipe, så kan du tilføje 1 båd der rejser langsommere end birem. Så kan du altid tilbage kalde hjælpen og prøve igen uden den langsomme båd og derved har du et ekstra forsøg for at ramme den rigtige tid. Det at sende med en langsommere båd kaldes at have et anker.

Eksempel:
Langsomme transportbåde og fyrskibe er langsommere end birems. 
Så byg 1 langsom transportbåd og 1 fyrskib med dit bir snipe, 
hvis du misser tiden kan du afbryde hjælpen, fjerne transportbåden og 
prøve igen med birem og fyrskibet. 
Hvis du stadigvæk misser tiden så træk hjælpen endnu engang og prøv igen 
kun med birem.


Troppe snipe

Et troppe snipe er præcis hvad det lyder til at være. Det er sådan set det samme som at snipe med birem, men hvis du ikke har nok birem så kan tropper også sørge for at der ikke kan komme et koloniskib ind i din by. De kan dog ikke synke koloniskib men, hvis et følgetropper til et koloniskib ikke overlever så vender koloniskibet om og sejler hjem og du behodler din by. på verdener med oprørs systemet vil det ofte bare være det på grund af tiden med fase 1 og 2 , så de ville være nødsaget til at starte forfra med at starte nye oprør (ofte). På erobrings verdener der kan de bare prøve igen med det samme og sende et nye koloniskib afsted og prøve at få det ind i byen.

Hvis du bruger hurtige transportskibe så kan du tilføje et fyrskib og en langsom transportbåd til denne type snipe også, for at få flere chancer for at ramme den rigtige tid. Jeg har sikkert glemt at fortælle en masse, men for alle dem der ikke har erfaring med at snipe koloniskibe, så håber jeg dette hjælper.


Spotte Koloniskib

Hvis du starter med at snipe alle de koloniskibe, så vil du ikke miste byer til koloniskibe der har 13 fyrskibe med dem, de vil synke i havnen, så drik en øl for at fejre det ;) . Hvis du har indkommende land og fyrskib angreb før koloniskib, du kan dodge dem ved at angribe en by og så afbryde angrebet hver gang (indenfor 10 min) så dine bir ikke er i havnen før koloniskibet lander. Sådan kan du spare på dine bir/landenheder og bruge dem til at snipe med. Ydermere så regn på hvilket angreb der er koloniskib angrebet: så snart du ser et angreb komme ind så tjek om det passer med tiden. (læs længere oppe i guiden om hvordan man spotter et koloniskib). hvis det har samme rejsetid som du ville have, så er det højst tænkeligt et koloniskib.


Vagt/Trip

Vagt/Trip(wire) er en lille mængde tropper, som du sender som støtte til en by. Hvis nogen angriber byen, så får du en rapport om at den er blevet angrebet.

Det er mest normalt at bruge i byer hvor man deler ø med allierede og så sender man 1 sværdkæmper som Vagt/Trip.

For byer på andre øer så kan man sende en birem eller et transportskib med 1 sværdkæmper. NOTE: det er bedre at have 1 sværdkæmper med en transportbåd for så længe der er tropper i byen så dør transportbåden ikke i fyrskib angreb. Der skal troppen der hører til båden dø først, dvs rene havneangreb vil ikke tage transportbåden ud.


Advanceret Vagt/Trip:

en 3 enheds vagt/trip er mere effektiv, så en "Advanceret vagt/trip" er når du sender 3 tropper til hver by. Dine tropper bliver slået ihjel i forhold til byens ejerens tropper:

1 trop dræbt approksimeret 33% døde enheder og intet oprør (gælder kun verdener med oprør) 2 tropper dræbt approksimeret 66% døde enheder og oprør er muligt men ikke sansynligt - send dog støtte. 3 enheder dræbt 100% enheder dræbt eller angreb dodget og dine tropper var hvad der var tilbage. Stor sansynlighed for oprør - send støtte asap

Den bedste (båd) vagt/trip: stadigvæk nem/ikke særlig effektiv/mere korrekt. Båd vagt/trip er når du sender en transportbåd som støtte til en allierets by for den vil først dø i et fyrskib angreb når alle landtropper i byen er væk.


Konklusion:

ALTID send vagt/trip til nærliggende allierede byer og reagér når den bliver angrebet.


Held og morale:

I dine rapporter har du sikkert set værdier tilføjet for morale og held. disse er værdier lagt til spillet for at tilføje et element af "chance" til kampene, så de bliver mere jævne når større spiller angriver mindre spillere fx..


Held

Held virker præcis som det lyder, tilfældig chance. Et tilfældigt nummer bliver genereret hver gang et angreb sendes og det vil være mellem +30% og -30%. Dette oversættes direkte til din angrebs værdi og tilføjer dine tropper enden en fordel eller ulembe.

For at sikre din sejr, så du har mulighed for at have god viden om tropperne i en fjendes by, så kan du antage at dit held lander på -30% og så bruge simulatoren med det indput (4 bladet kløver logo), når du skal udregne om du har nok tropper til at gennemføre angrebet succesfuldt. Så hvis du har minus held så ved du at du har nok tropper med og hvis du har plus i held så har du mere end rigeligt tropper med angrebet.


Morale:

Morale er lidt mere bøvlet. Dette er en mekanisme der hjælper med at udjævne kampene når store stillere angriber små spillere. Den arbejder udfra følgende formel :

[(Point Forsvarer/Point Angriber)*3+0.3]*100

Det resulterende % er ganget med din totalt angrebs volume. Tænk det som et handicap. Det er kun aktiveret hvis angriber har et total af 4 byer mere end forsvaren.

Eksempel:
Angribende spiller har 2000 point
Forsvarende spiller har 300 point
Så vi regner morale ud som :

[(300/2000)*3+0.3]*100=75%

Hvis den angribende spiller sender 75 hoplitter 
med en basis angrebsværdi på 1200 (stikvåben), 
så ville det se sådan her ud:

120*75%=900

Den forsvarende spiller har 50 sværdkæmpere med en forsvarsværdi på 400 (Stikvåben) 
og 25 bueskytter med en forsvarsværdi på 625 (stikvåben). 
De ville sammenlagt have en total forsvarsværdi på 1025 (stikvåben). 
Uden morale ville dette ikke have været nok til at vinde slaget, men med moralen så 
vinder forsvarer over angribne hoplitter.

Denne guide er frit oversat fra engelsk til dansk og er fundet på i original version på denne side