Guide Portal Guide 18

Fra Wiki Grepolis DK
Version fra 3. jun. 2020, 12:26 af Pernall (diskussion | bidrag) Pernall (diskussion | bidrag) (→‎Dag 2:)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Hop til navigation


Note fra forfatteren

Denne guide går ud på at forklare hvordan du kommer bedst fra start til en ny server. Jeg vil lave flere guides som omfatter hvordan du spiller spillet, og hvor rutineret du er. Denne guide tager udgangspunkt i du er helt nybegynder til spillet og spillespil er balanceret (både deffensiv og offensiv) (Guiden tager udgangspunkt i du spiller på en oprørs server. Ting kan variere fra oprør til erobring.)


Dag 1:

Den bedste måde at starte sin by op på, er at følge dine ingame missioner du får vidst til højre i skærmen. De findes under denne:


Guide Portal 18 20 21 01.png


De giver dig et godt udgangspunkt i form af hvordan din by bygges op, og du vil have lettere ved at få råstoffer. Sideløbende vil du opleve du skal klare nogle angreb hos banditlejren, dette er måden du i starten samler kamppoint. Kamppoint bruges blandt andet til kultur point (300 kamppoint aka KP pr kultur) Derudover bruges de også til at erobre landsbyer på din ø. pr landsby du erobre, jo dyrere bliver den næste. Det er derfor vigtigt at gemme KP til dine landsbyerne i starten, da de er din hovedindtægt til råstoffer. Alt efter spillestil og serverhastighed, vil jeg anbefale i få alle landsbyer og lvl dem op i minimum 3-4 i starten. Du kan sagtens gå længere op men kommer an på din spillestil, som jeg vil komme ind på lidt senere.

Efter dag 1 burde du have en by der ser nogenlunde sådan her ud:


Guide Portal 18 20 21 01 A.png


Det kan variere fra spiller til spiller, alt efter hvor dit fokus ligger. Nogle vægter senat højere hvor andre vægter minerne højere (skovhugger, stenbrud og sølvmine) så alt efter smag. Som ny spiller vil jeg anbefale at få minerne op, medmindre du ved du vil være meget på og farme råstoffer via landsbyerne.

Dag 2:

Dag 2 kan være en af de lidt mere kedelige dage da du her skal begynde at fokusere mere på hvilken vej du skal gå. Samt byggeriet tager længere tid. I denne guide tager vi udgangspunkt i en balanceret spillestil, så fokus vil være på både off og deff. Som nybegynder vil jeg ikke anbefale man begynder allerede at gå efter by nummer 2. Men mere at få fokus over sin hovedby og få den til at kunne modstå evt angreb så snart begynderbeskyttelse er ovre. Derfor vil jeg anbefale at nye spillere fokusere på at få muren op i minimum lvl 15, derudover at få senat lvl 21 og hule lvl 10. Et andet godt tip ville være at få akademi i lvl 13 for at forske arkitektur og byggekran. Byen kunne evt. se sådanne ud:


Guide Portal 18 20 21 02 A.png

Dag 3-5:

Disse dage går det ud på at udvide din by yderligere. Plus derudover at finde ud af hvad din by skal have fokus på. Her tænker jeg at du skal overveje hvordan din spiller stil skal være, skal du være offensiv eller defensiv. Hvis vi tager den defensive del, så skal du fokusere på at få bygget nogle deff tropper. Det er primært sværd + buer + hoplit i starten. Find et balanceret tal du mener er nok. Jeg ville nok anbefale for en semi aktiv spiller 300-500 deff tropper, så er du godt stillet mod angreb. På den offensive del kan du begynde at overveje hvilke spillere du vil angribe når de kommer ud af begynderbeskyttelse. Da alle i starten er i beskyttelse er det ikke muligt at spionere. Men du kan altid følge dem i form af deres point hvor aktive de er, deres by størrelse afspejler deres aktivitet + normalt os deres tropper. Alt efter hvor hurtig og aktiv du er, burde du også kunne begynde og overveje hvilke special bygninger du skal/kan vælge. Jeg vil altid anbefale til en nybegynder at bygge term + tårn. Term fordi det giver dig mere befolkning = mere deff/off tropper. Tårn fordi det giver dig 10% ekstra deff point, som gør du står stærkere hvis nogen angriber.


Dag 5+:

Dette er dagen på de fleste danske servere hvor begynder beskyttelsen udløber. Her skal du kunne forvente at flere kunne finde på at angribe dig. På en ny server er det tit folk som tester andre spillere hvor seriøse de er. Derfor er det vigtigt du er mere obs på din mobil eller PC i dag.

Hvis du bliver angrebet:

Hvis du bliver angrebet er det vigtigt du fokusere på at få sendt dine offensive tropper væk. Det kunne være som hjælp til en naboby eller som hjælp til et alliance medlem. Hvis du er på imens kunne du evt trække dine tropper ud og trækker dem hjem igen så snart angrebet er landet. Derudover er det vigtigt at aktivere milits. Det er gratis “tropper” fra din by til dit forsvar. De er ikke stærke men kan gøre en forskel som gør du vinder sejren. Du kan også aktivere forsvars boost. f eks forbedret forsvar. Du finder dem inde i dit “inventar”.


Hvis du vil angribe:

Hvis du vil angribe er det vigtigt du kun angriber med dine offensive tropper. Du vil miste rigtig mange ressourcer, men også tropper hvis du angriber med f eks sværd og buer. Du kan aktivere boost på dit angreb, det gør du ved efter du har sendt at trykke på angrebet. og gå ind i “magi” også finde den boost du vil smide op. Du kan også kaste negativ magi på din fjendes by. Du klikker på byen og vælger magi og herfra kan du f eks kaste jordskælv som tager 1-3 levels af muren hos din fjenden. Det gør du mister færre tropper og derfor har større chance for at vinde kampen.


Ny by:

Derudover er det også her jeg ville begynde og anbefale du kunne rekruttere en ny by. Det kan enten gøres i form af kolonisering eller erobring. Kolonisering betyder du skal finde et anker på en ø også sende det afsted som kolonisering. Erobring er hvor du tager byer for fjenden. Kort fortalt handler det om at sætte hans by i oprør. Det gør du ved at rydde alle tropper i hans by og hvis du har sendt dine egne tropper som opgør. Se billede nedenunder for at vise hvordan du sender med oprør. For at kunne dette skal du forske det.


Guide Portal 18 20 21 03 A.png


Herefter vil fjendens by være i oprør, og der går nu 12 timer indtil oprøret rigtig går i gang. Når disse 12 timer er gået kan du erobring byen. Du kan evt læse mere om det her: Oprør

Du kan selvfølgelig sagtens kolonisere byer før denne dag som nævnt før. Men jeg vil altid anbefale at lære spillet at kende inden du kaster dig ud i flere byer.


For yderligere guides fra Storekrog se også :

Gode nybegynder tips (fokus på Oprør)

Rutineret guide til opstart af byer på nye servere (fokus på Oprør)