Guide Portal Guide 14

Fra Wiki Grepolis DK
Version fra 1. jun. 2020, 14:45 af Pernall (diskussion | bidrag) Pernall (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Hop til navigation


Credit for denne guide går til :

Introduktion fra forfatteren:

Denne guide giver dig en basis gennemgang af hvordan havne enheder kæmper og hvordan mængden af transportskibe, der lander er udregnet. Den vil gennemgå alting der, på nuværende tidspunkt, er kendt omkring kamp i havnen, i håb om at det giver dig indsigt i hvordan det virker og hvad der giver dig den bedste chance for at lande dine tropper i fjendens by.

Data i denne guide er samlet fra hvad der er skrevet i forum, forskning igennem rapporter og simulatoren i spillet. Mange stoler ikke på simulatoren, på grund af det tilfældige tal den "spytter ud". Denne guide vil forhåbentlig forklare hvorfor den giver disse tal, så du kan bruge den bedere. (bemærk den kan "spytte" tilfældige numre ud ved sjældne lejligheder).


Basis:

Hvert skib har en angrebsværdi og en forsvarsværdi. Dette vil fortælle dig hvor meget værdi det enkelte skib deltager med, i kampen, afhængig af hvad du bruger det til. For eksempel, et fyrskib har en angrebsværdi på 200 og en forsvarsværdi på 60. Åbenlyst er dette skib designet til at blive brugt som angreb på fjenden, og ikke forsvar mod dem. en trirem derimod har en angrebsværdi på 250 og en forsvarsværdi på 250, så kan det bruges både i angreb og forsvar.


Faktisk angrebs eksempel 1:

Dette var et faktisk angreb og for dem af jer der jævnligt læser forum, så har i set denne rapport i en anden tråd. Der var en lang debat om hvor urimeligt det var at angriberen vandt kampen, selvom der også var en land kamp involveret, så fokuserer vi på kampen i havnen. Tal blav kastet rundt, ideer, konspiratioins teorier omkring premium funktioner og til sidst endte vi med at finde ud af hvordan simulatoren bestemte antallet af skibe der overlever i kampen.

Havne delen af rapporten herunder. Som du kan se 1 transportskib var ødelagt og ligeså var alle fyrskibe; forsvarer tabte alt på nær 2 birem og 1 trirem. Det vil bive nævnt at transportskibe ikke deltager i kampen, så forsvarende transportskibe forblev urørt.


Combatreport1.png

Den første ting man skal ligge mærke til i dette angreb er angribers held. De fleste siger at held ikke har en stor indvirkning på kampen, men det gør det virkelig. Som du kan se, held har ikke bare effekt på hvor stor skade hvert skib gør, det har også effekt på hvordan premium bonus og forskning påvirker angrebet.


Angriber:

Skib/Bonus Angrebsværid Antal Total
Fyrskib 200 10 2000

Forsvarer:

Skib/Bonus Forsvarsværdi Antal Total
Birem 160 17 2720
Trirem 250 3 750
Fyrskib 60 2 120
3590


Hvad du nu skal huske er at angriber har ikke bare skibe, de har held, forskning og premium funktioner der vil påvirke hvordan deres tropper kæmper. For denne rapport var det bevist af forsvarer havde ingen af disse hvorimod angriber havde Kaptajn (en premium funktion). Selvom dette måske virker urimeligt, er det en del af spillet og det vil være involveret i denne kamp. Jeg prøve det i simulatoren uden, for at bevise at de har en kæmpe effekt.


Ved at udarbejde hvert indivudelt og få et endeligt resultat for angrebsværdi og forsvarsværdi , så kan vi se hvor meget forsvarer faktisk vinder med.

Angriber:

Skib/Bonus Angrebsværdi Antal Held Total
Fyrskib 200 10 560 2560
Kaptajn 20% 400 112 512
3072

Forsvarer:

Skib/Bonus Forsvarsværdi Antal Total
Birem 160 17 2720
Trirem 250 3 750
Fyrskib 60 2 120
3590


Angriber har en total værdi på: 3072

Forsvarer har en total værdi på : 3590

Som vi kan se fra de to resultater så har forsvarer en højere værdi end angriber og derfor skal forsv arer vinde kampen. Rapporten herover viser at angriber vil vinde kampen. Desværre vil det tage en del tid og arbejde at regne ud præcis hvilke skibe ville overleve angrebet og hvilke ville være "dræberne". Så for nu vil jeg ikke kanste mig ud i det.

Simuleret angreb eksempel 1:

Dette simulerede angreb er uden de premium funktioner, som spilleren havde til rådighed. Som du kan se på det simulerede resultat herunder, så får den angribende spiller tager et større tab. This simulated attack is without using the premium ability that the player had at his disposal. As you can see from the simulated result below. The attacking player takes greater hits.


Simulatedattack1.png


Ved at bruge den samme manuelle metode, som før men hoppe direkte til de to sidste tabeller, så kan vi se at angriber meget tydligt ville tabe kampen, og derfor opleve et større tab. Dette viser hvor stor en forskel det kan gøre at have premium funktioner aktiveret.


Angriber:

Skib/Bonus Angrebsværdi Antal Held Total
Fyrskib 200 10 560 2560
2560

Forsvarer:

Skib/Bonus Forsvarsværdi Antal Total
Birem 160 17 2720
Trirem 250 3 750
Fyrskib 60 2 120
3590

Simuleret angreb eksempel 2:

Dette simulerede angreb viser at angriber, uden hjælp. Ingen held og ingen premium funktioner. Vi kan se hvad forskellen på de to angreb er.


Simulatedattack2.png


Igen ved at bruge den manuelle metode at udregne angreb og forsvar, så kan vi finde værdierne af hver af deltagerne deltog i kampen med.


Angriber:

Skib/Bonus Angrebsbonus Antal Total
Fyrskib 200 10 2000


Forsvarer:

Skib/Bonus Forsvarsværdi Antal Total
Birem 160 17 2720
Trirem 250 3 750
Fyrskib 60 2 120
3590


  • Selvom brandskibe og transportskibe er en undtagelse for normal kamp.

Branskibe

Brandskibe er specielle, da de ikke tilføjer til forsvarsværdi i den første runde at kampen. På billedet herunder kan du se en havne kamp mellem 10 fyrskibe (angreb) og 20 birem (forsvar). Forsvarer har også 10 brandskibe.


Fireshipexample1.png


Som du kan se fra billedet, 11 birem bliver ødelagt, mens de forsvarer byen og ingen af brandskibende kommer til skade. Hvis vi øger mængden af angribende fyrskibe til de vinder, så vil brandskibene ødelægge nogen af dem. Først viser jeg resultatet uden brandskibe inkluderet i regnsetykket.


Fireshipexample2.png


Næste billede viser 5 branskibe er tilføjet simulatoren. Som du kan se, så ødelægger de den tilbageværende mængde fyrskibe, der overlevede den første kamp runde.


Fireshipexample3.png


Det sidste billede for branskibe har et ekstra antal brandskibe. Som du kan se, er de eneste tabte brandskibe er dem der tog tilbageværende angribende skibe ud. Det præcise antal af angribende skibe der er tilabge efter første runde af kampen var 5. 5 ud af 10 brandskibe var ødelagt, eftersom hvert brandskib ødelægger 1 skib, sammen med sig selv.

Fireshipexample4.png

Transports

Transports don't act the way that normal ships do. They don't get involved in combat and as such their stats don't count towards anything. Using a report and simulations I will demonstrate how the amount of transport ships that make it to shore is worked out.

Angriber vinder

Angriber vinder eksempel 1:

I dette eksempel vinder angriberen over forsvarens flåde stort. Transportskibe vil blive inkluderet i udregningen og du vil se at ingen af transportskibene vil blive skadet i dette eksempel. Dette viser at ved at vinde stort giver dine land enheder mulighed for at gå i land uden tab af transportskibe.


Attackerwinex1.png


Angriber vinder eksempel 2:

I dette eksempe, vil angriber stadigvæk vinde kampen, dog vil han kun vinde med nød og næppe, som i 1 eller 2 skibe overlever.


Attackerwinex2.png


Angriber vinder eksempel 3:

I dette eksempel vil du se at alle angribers skibe er ødelagt, men det er forsvares skibe også. Det viser at lige meget hvad, hvis alle forsvarens skibe bliver ødelagt, så vil angribende transportskibe gå i land og angribe byen.


Attackerwinex3.png

Forsvarer vinder

Forsvarer vinder eksempel 1:

I dette eksempel, forsvaren vinder stort over angriber. Ingen af transportskibene vil overleve angrebet og ligeså vil ingen af tropperne i dem nå i land.


Defenderwinex1.png


Antallet af birems påkrævet for at ødelægge alle 10 transportskibe, er en hel del. Antallet er minimalt antal påkrævet for at forsvarer ødelægger alle 10 transportskibe.


Forsvarer vinder eksempel 2:

I dette eksempel vil forsvarer ødelægge omkring 50% af transportskibene der angriber, inklusiv angribne flåde. Det vil ikke kræve nær så mange skibe, som var påkrævet for at ødelægge alle 10 transportskibe i sidste eksempel.


Defenderwinex2.png


Antallet af birem i dette eksempel er også antallet af skibe præcis krævet for at ødelægge 50% af de angribene transportskibe. Det er ikke engang 1/10 af hvad der skal bruges for at ødelægge alle 10 transportskibe, som i Forsvarer vinder eksempel 1.


Forsvarer vinder eksempel 3:

Forsvarer vil vinde denne kamp med 1 enkelt birem der overlever angrebet. Du vil se at selvom en birem overlevede, ingen af transportskibene vil blive skadet i angrebet og alle ankom til byen og angreb den.


Defenderwinex3.png

I næste eksempel vil jeg bruge brandskibe også. Angriber vil vinde den første runde, men brandskibene vil være nok til at ødelægge de tilbageværende skibe. Lad os se om det er hvad der sker.


Attackerlosetofireshipex.png


Som du kan se fra resultatet, så bliver angribers flåde ødelagt men transportskibene vil overleve. Nogen burde da være ødelagt af brandskibene, ikke? Faktisk, brandskibene tager del i kampen efter den første del af kampen, fordi de er så langsomme. Transportskibene er udenfor fare og allerede i gang med at sætte deres tropper af på kysten når brandskibene slutter sig til kampen og som sådan kan de kun påvirke normale skibe.


Denne guide er taget fra engelsk forum, skrevet af Malevolent og oversat af Grepolis team DK

Dele af denne guide kan være rettet i forhold ti nuværende værdier i spillet (2020)

Den originale guide kan ses her